Latvijas valsts ceļi brīdina, ka atkusnī pasliktināsies ar piebraukto sniegu uzturēto autoceļu stāvoklis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Paredzas, ka sākoties atkusnim pasliktināsies braukšanas apstākļi uz tādiem autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu. Runa ir par autoceļiem ar "C" un zemāku uzturēšanas klasi, un liela daļa no tiem ir ar grants segumu, pavēstīja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC norāda, ka grants ceļiem ziemā bīstamās vietas kaisa ar pretslīdes materiāliem un rievo, taču atkusnī uzturēšanas darbi nav efektīvi, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst. Sniegam kūstot, šie ceļi kļūs slideni.

Tāpat ilgstoša atkušņa rezultātā uz grants ceļiem var iestāties arī šķīdonis, tādā gadījumā tiks ieviesti masas ierobežojumi, informē LVC.

LVC arī atzīmē, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

LVC aicina autovadītājus izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, iespējams informēt, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Jau ziņots, ka atbilstoši meteorologu prognozei straujākā sniega kušana Latvijā gaidāma no sestdienas līdz otrdienai, 19.decembrim, un daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā izzudīs sniega sega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu