Laikapstākļu dēļ elektroapgāde svētdien traucēta ap 1000 "Sadales tīkla" klientu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Svētdien, 17. decembrī, pusdienlaikā pārsvarā meteoroloģisko laika apstākļu dēļ elektroapgāde ir traucēta 1024 AS "Sadales tīkls" klientiem, tomēr kopumā situācija nav kritiska, pavēstīja "Sadales tīkla" pārstāvis Jānis Aizpors.

Viņš norādīja, ka kopumā situācija ir mainīga, bet laika apstākļi ir pietiekami labvēlīgi. Tā kā pa nakti nebija sals, tad sniegs uz kokiem kūst, neizraisot to masveida lūšanu un krišanu uz elektropārvades līnijām.

Aizpors skaidroja, ka elektrības atslēgumu skaits saglabājas vienmērīgs jau no plkst.6 rītā. Vienlaikus strādā 17 "Sadales tīkla" brigādes, kas aktīvi cenšas novērst radušos bojājumus.

Patlaban lielākais elektrības atslēgums reģistrēts Jelgavā. Tāpat aptuveni 100 elektrības atslēgumi reģistrēti Ziemļvidzemē, Valkas un Valmieras pusē, kur arī bija sakrājies lielākais sniega apjoms.

Tostarp Aizpors piebilda, ka Igaunijā, Valgas pusē, apstākļi bijuši sarežģītāki nekā Latvijā, un arī "Sadales tīkla" darbinieki braukuši palīgā.

Kopumā situācija ir stabila, un koku lūšana nav tik izteikta problēma kā pirms pāris dienām, sacīja Aizpors.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu