Vizītē Latvijā ieradīsies Slovēnijas prezidente

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovēnijas prezidente Nataša Pirca-Musara.
Slovēnijas prezidente Nataša Pirca-Musara. Foto: AFP/SCANPIX

Latvijā šodien un otrdien, 19.decembrī, uzturēsies Slovēnijas prezidente Nataša Pirca-Musara, kura tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām un piedalīsies Slovēnijas vēstniecības Rīgā atklāšanā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Plkst.13 notiks Slovēnijas prezidentes sagaidīšanas ceremonija laukumā pie Rīgas pils. Pēc tam sekos Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča un Pircas-Musaras oficiālais foto un viņa Rīgas pils Baltajā zālē ierakstīs vēlējumu viesu grāmatā.

Plkst.13.40 Rīgas pilī notiks Latvijas un Slovēnijas delegāciju sarunas, bet plkst.14.10 - Rinkēviča un Pircas-Musaras kopīga preses konference. Pēc tās prezidenti dosies uz Brīvības pieminekli, kur plkst.15 notiks ziedu nolikšanas ceremonija.

Savukārt plkst.16.05 paredzēta Slovēnijas vēstniecības atklāšana. Pēc tās plkst.17 Slovēnijas prezidente tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS).

Savukārt otrdien, 19.decembrī, plkst.8.55 Pirca-Musara tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), bet pēc tikšanās dosies uz Ādažu militāro bāzi un tiksies ar slovēņu karavīriem.

Pirca-Musara pērn kļuva par pirmo sievieti Slovēnijas prezidenta amatā, kopš šī Alpu valsts ieguva neatkarību pēc Dienvidslāvijas sabrukuma 1991.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu