"Latvijas valsts meži" jauniešiem rīko stipendiju konkursu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne.
VAS "Latvijas valsts meži" izkārtne. Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) aicina 10.-12. klašu vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņus vecumā no 16 līdz 19 gadiem piedalīties stipendiju konkursā "LVM Bioekonomikas skola", liecina uzņēmuma publicētā informācija.

Kā norāda LVM, vidusskolniekiem līdz nākamā gada 31.janvārim jāizpēta koksnes daudzveidīgā nozīme bioekonomikā un jāizveido plakāts.

Labākajiem pirmās kārtas plakātu autoriem būs iespēja februāra beigās piedalīties "Bioekonomikas ekspedīcijā" ar meža nozares ekspertiem, izpētot koku audzēšanas un pārstrādes inovācijas. Ekspedīciju vadīs mežinieki, ķīmiķi, ekonomisti un citi eksperti, daloties savā pieredzē par daudzveidīgām mācību un karjeras iespējām bioekonomikā un koksnes biorafinēšanā.

Savukārt konkursa trešajā kārtā ekspedīcijas dalībniekiem būs jārada sociālās reklāmas video ar vēstījumu saviem vienaudžiem ANO Starptautiskajā Meža dienā.

LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre skaidro, ka konkursa mērķis ir jauniešiem veidot dziļāku izpratni par bioekonomiku, kas paver ceļu atjaunojamiem resursiem - koksnei. "Attīstot bioekonomiku, mēs varam mazināt Latvijas atkarību no naftas, tā kā fosilo resursu patēriņš vairo vides piesārņojumu un klimata pārmaiņas, tai skaitā, finansē arī nedemokrātiskus un represīvus režīmus," uzsver Abizāre.

"LVM Bioekonomikas skolu" organizē LVM sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, AS "Latvijas Finieris" un biedrību "Zaļās mājas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu