Ugunsgrēkā Līvānu pusē gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ugunsgrēkā Līvānu novadā atrasts miris cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdien, 23.decembrī, plkst.16.07 VUGD saņēmis informāciju, ka Līvānu novadā deg dzīvojamā māja.

Ugunsdzēsēji, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka vienstāva koka dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu pilnā 90 kvadrātmetru platībā, un tai iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā ēkā atrasts bojāgājušais. Dzēšanas un konstrukciju jaukšanas darbi noslēdzās plkst.21.20.

Tāpat sestdien plkst.10.14 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Ukru pagastu, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamā mājā liesmas ir izplatījušās 200 kvadrātmetru platībā - dega divi dzīvokļi kopumā 100 kvadrātmetru platībā, bēniņu pārsegums 80 kvadrātmetru platībā un jumta konstrukcijas 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš negadījumā cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās plkst.15.50.

Sestdienas pēcpusdienā Valmieras novada Kauguru pagastā ūdenstilpes ledū bija ielūzis suns. Glābēji ar glābšanas dēli nokļuva līdz sunim, nogādāja viņu krastā un nodeva saimniecei.

Savukārt svētdien plkst.2.30 saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Kalkūnes pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. No ēkas ugunsdzēsēji evakuēja sešus cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.3.54.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis kopumā 48 izsaukumus, no tiem - desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem un vēl 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu