Robotines rajonā Ukrainas armija gūstā saņēmusi divas lielas okupantu grupas (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijā ražotais atmīnēšanas robots "LABAIS" "Ziedot.lv" kampaņas "Labas ziņas" pasākuma laikā, kuru par saziedotajiem līdzekļiem nosūtīs Ukrainas armijai.
Latvijā ražotais atmīnēšanas robots "LABAIS" "Ziedot.lv" kampaņas "Labas ziņas" pasākuma laikā, kuru par saziedotajiem līdzekļiem nosūtīs Ukrainas armijai. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Doneckas apgabalā kaujas par Marjinku turpinās, un runāt par pilnīgu tās sagrābšanu nav korekti, pirmdienas vakarā pavēstīja Ukrainas Aizsardzības spēku Taurijas virziena apvienotā preses centra pārstāvis pulkvedis Oleksandrs Štupuns.

Dienas gaitā Krievijas mediji vēstīja, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņojis diktatoram Vladimiram Putinam, ka krievi Marjinku esot pārņēmuši savā kontrolē.

Ukrainas nacionālā telemaratona ēterā Štupuns sacīja: "Kaujas par Marjinku turpinās. Šobrīd mūsu karavīri atrodas Marjinkas administratīvajās robežās. Bet pilsēta ir pilnībā iznīcināta. Runāt par Marjinkas pilnīgu sagrābšanu nav korekti."

Viņš arī komentēja situāciju Avdijivkas rajonā.

"Šobrīd mēs stingri turam aizsardzību. Draudi ir vienmēr - aplenkuma, pārrāvuma. Bet mēs pievelkam rezerves, mēs pārformējamies, mēs radām ienaidniekam zaudējumus. Katru dienu tas zaudē 300-400 cilvēku - kritušos un ievainotos - un ļoti daudz tehnikas," sacīja Štupuns.

Arī ienaidnieks pievilcis tehniku, bet tā vairs nav jauna un tādas kvalitātes kā agrāk, norādīja pulkvedis.

Arī Zaporižjas apgabalā Robotines rajonā ienaidniekam nav panākumu, norādīja Štupuns.

"Tur ienaidniekam nekādas virzības nav, bet krievi visu laiku cenšas iet uz priekšu, atgūt to, ko zaudējuši iepriekš," viņš sacīja.

"Pēdējo trīs dienu laikā mūsu karavīri tur gūstā saņēmuši divas lielas okupantu grupas. Viņi padevās gandrīz bez kaujas. Ienaidnieka morālais stāvoklis šajā virzienā ir ielauzts," konstatēja Štupuns.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu