Ostapenko turpina stabili, Semeņistajai izrāviena gads

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko aizvadīja labu 2023. gada sezonu. Viņa spēlēja savā līmenī un ne velti WTA rangā atrodas augstajā 13. pozīcijā. Un ļoti labi šī sezona izvērsās Darjai Semeņistajai, kura gada laikā reitingā veica kāpumu par vairāk nekā 100 vietām. Gada nogalē sacensību apritē pēc bērniņa laišanas pasaulē atgriezās arī Anastasija Sevastova. 

26 gadus vecā Ostapenko 2023. gadā izcīnīja vienu WTA titulu un nopelnīja vairāk nekā divus miljonus ASV dolāru turnīru prēmijās. 

Ostapenko šogad triumfēja Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīrā un kopumā gada griezumā izcīnīja 37 uzvaras un piedzīvoja 22 zaudējumus. 

Dubultspēļu rangā Ostapneko atrodas 36. vietā. 

Semeņistaja gadu iesāka kā 248. rakete, un sezonas laikā spēja pakāpties par vairāk nekā 100 pozīcijām, šobrīd atrodoties 140. pozīcijā. Karjeras labākais rādītājs WTA rangā viņai ir 129. vieta, kuru sasniedza oktobrī. 

Darja Semeņistaja
Darja Semeņistaja Foto: www.instagram.com/darja_sem

21 gadu vecā sportiste šogad uzvarēja četros ITF turnīros. Gadu no gada viņa spēlē arvien labāk un jānovēl nākamgad sasniegt Top 100. 

Pēc bērniņa laišanas pasaulē sacensību apritē novembra beigās atgriezās kādreizējā Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova. Saprotams, ka viņa vēl nav labākajā sportiskajā formā, bet nākamgad atkal par sevi varētu likt runāt arvien skaļāk. 

Vairāk par spilgtākajiem 2023. gada notikumiem Latvijas sportā lasi šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LVBET Scores.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu