"Gada Eiropas cilvēkam Latvijā" nominēti hokeja komandas kapteinis, kara medmāsa un skolas direktors (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš
Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" zālē 28. decembrī plkst. 16 notiks svinīgais "Gada Eiropas cilvēka Latvijā" apbalvošanas pasākums, informēja "Eiropas kustības Latvijā" (EKL) ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

"Gada Eiropas cilvēka Latvijā" titulu piešķir cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā. Pasākumā uzrunu teiks Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV).

Uz "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu pretendē Latvijas hokeja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš. Pieteikumā rakstīts, ka "viņš ir zelta kapteinis zelta komandai". Tāpat atzinīgi novērtēts, ka Daugaviņš atteicās no līgumiem Krievijā, dodot priekšroku mazākām komandām Eiropā.

Tāpat par šī titula ieguvēju var kļūt medicīnas māsa, pirmā ārzemju seržante Ukrainas armijā, brīvprātīgo aizstāvju bataljona "Karpatska Sič" galvenā mediķe Cīrule. Pieteikumā viņai veltīti pateicības vārdi par to, ko Cīrule dara Latvijas, Ukrainas un visas Eiropas labā.

Uz "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu pretendē arī Druvas vidusskolas direktors Sergejs Beļkevičs. Pieteikumā akcentēts, ka viņš ar savu darbu parāda, ka arī Latvijā var veidot draudzīgu un atbalstošu vidi, kurā vardarbībai nav vietas. Tāpat uzsvērts, ka Beļkevičs savā dzīvē un skolā stiprina Eiropas vērtības.

Balsojumu jau 26.gadu pēc kārtas organizē biedrība "Eiropas Kustība Latvijā".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu