IEVĒRO Latvijas Pasts sūtījumos uz Krieviju un Baltkrieviju pārbauda sankcionētas preces un priekšmetus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ziemassvētku brīvdienās sociālajos tīklos izplatījās informācija, ka Latvijas Pasts atver un pārbauda sūtījumus uz Krieviju un Baltkrieviju, meklējot tajos sankcionētas preces. TVNET vērsās pie VAS Latvijas Pasts, lai šo informāciju pārbaudītu.

Ziemassvētku brīvdienās sociālajos tīklos izplatījās apgalvojumi, ka Latvijas Pasts sūtījumus uz Krieviju un Baltkrieviju atver un pārbauda. Piemēram, mikroblogošanas vietnē “X” (“Twitter”) tika publicēta fotogrāfija ar vēstuli, kura esot sūtīta no Latvijas un tikusi atvērta.

“Latvijas Pasts sācis atvērt vēstules un paciņas, kas tiek sūtītas uz Krieviju un Baltkrieviju. Fotogrāfijā redzama atvērta vēstule ar “drošības pārbaudes” uzlīmi. Latvijas Pasts skaidro, ka tas tiek darīts saskaņā ar Eiropas Savienības sankcijām. Sūtījumos tiek meklēta nauda, bankas kartes, SIM kartes un mikroshēmas. Jo Krievija ir mūsu ienaidnieks,” teikts kādā publicētā ierakstā vietnē “X” (“Twitter”). 

TVNET vērsās pie Latvijas Pasta ar lūgumu komentēt šo izskanējušo informāciju.

“Latvijas Pasts ar vislielāko atbildību izturas pret ikkatru uzticēto sūtījumu, lai to nogādātu no punkta A līdz punktam B, ievērojot Latvijas Republikas Sankciju likuma prasības,” skaidroja Latvijas Pasta Komunikācijas speciālists Matīss Rutks. “Tas nozīmē, ka mūsu komanda pārliecinās, lai visi starptautiskie sūtījumi uz Baltkrieviju un Krieviju nesaturētu sankciju ierobežojumiem pakļautas preces vai priekšmetus, “ atzina Latvijas Pasta pārstāvis.

Rutks skaidroja, ka sankcionētie priekšmeti, kurus nedrīkst sūtīt uz Krieviju un Baltkrieviju, ir, piemēram, nauda, maksājumu kartes, mikroshēmas, SIM kartes.

“Sūtījumi, kuros atklāsies Eiropas Savienības sankciju ierobežojumiem pakļautie priekšmeti vai preces, tiks aizturēti,” teica Rutks.

Latvijas Pasta mājaslapā ir norādīts, ka sūtījumiem uz Krieviju un Baltkrieviju ir jāaizpilda satura apliecinājums. Sūtījumi uz Krieviju un Baltkrieviju Latvijā tiek pakļauti stingrai datu un fiziskai kontrolei. Sūtījumi, kuros atklāsies Eiropas Savienības sankciju ierobežojumiem pakļautie priekšmeti vai preces, tiks aizturēti, teikts mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu