Iebraukšanai Jūrmalā iespējams noformēt ilgtermiņa caurlaides

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Caurlaižu iegādes punkts iebraukšanai Jūrmalā
Caurlaižu iegādes punkts iebraukšanai Jūrmalā Foto: LETA

No 2. janvāra iespējams noformēt ilgtermiņa caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, informēja pašvaldība.

Nedēļas caurlaide septiņām dienām maksās 10 eiro, mēnesim jeb 30 dienām - 31 eiro, trīs mēnešiem jeb 90 dienām - 55 eiro. Caurlaide visam gadam jeb 365 dienām maksās 180 eiro, kas ir 0,49 eiro dienā, pusgadam jeb 180 dienām - 107 eiro, bet 270 dienām - 150 eiro.

No 1.februāra iebraukšana Jūrmalā maksās trīs eiro līdzšinējo divu eiro vietā, un caurlaižu režīms darbosies visu gadu.

Caurlaižu režīms Jūrmalā ir kopš 1996.gada, bet kopš 2013.gada tas atcelts ziemas sezonā.

Deklarēto jūrmalnieku īpašumā vai turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides, tāpat kā līdz šim, būs bez maksas.

Kā jau ziņots, lēmumu par iebraukšanas maksas palielināšanu un caurlaižu režīma noteikšanu visa gada garumā Jūrmalas dome pieņēma jau 2021.gada 30.septembrī, taču vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs izdeva rīkojumu par šo grozījumu darbības apturēšanu. Jūrmalas pašvaldība šo rīkojumu apstrīdēja Satversmes tiesā.

Satversmes tiesa atzina, ka noteikumi ir apturēti nepamatoti. Tiesa secināja, ka apstrīdētajā ministra rīkojumā ietvertie argumenti par to, ka grozījumi pieņemti, pārkāpjot pašvaldībai doto pilnvarojumu, nav pamatoti. Pašvaldība bija tiesīga, pirmkārt, noteikt īpaša režīma zonu ar mērķi aizsargāt labvēlīgu vidi un, otrkārt, noteikt nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu šādā zonā. Pašvaldības nodevai par iebraukšanu īpaša režīma zonā piemīt ekonomiski regulatīvs raksturs - tā ietekmē cilvēku izvēli un tādējādi veicina īpaša režīma zonas aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu