Gada nogalē Maskavā notika pikanta šovbiznesa zvaigžņu ballīte, kuras ielūgumā bija norādīts: "dreskods – gandrīz kaili". Daži to uztvēra burtiski: piemēram, viens no viesiem ieradās vienā zeķē. Lai gan šķiet, ka toreiz visi lieliski pavadīja laiku, prieki beidzās, kad (kā raksta Krievijas neatkarīgie mediji) skandalozāko ballītes video ieraudzīja Krievijas diktators Vladimirs Putins. Sekoja arests, naudassods, kluba slēgšana un nožēlas pilnas atvainošanās sociālajos tīklos.

21.decembra rīts ballītes viesiem iesākās smagi – ne tikai vakarnakts uzdzīves dēļ, bet arī tāpēc, ka fotogrāfijas no ballītes bija kļuvušas par apspriestāko tematu sociālajos tīklos. Sākās viss ar pasmiešanos un pašausmināšanos par provokatīvajiem tērpiem, taču drīz vien situācija kļuva daudz drūmāka. Atklājās, ka kara laika Krievijā represijas var pavērsties arī pret tiem, kuri līdz šim jutās neaizskarami.

Pasākums notika Maskavas naktsklubā "Mutabor", un VIP biļešu cena esot bijusi līdz pat vienam miljonam rubļu jeb gandrīz 10 000 eiro. Ballītes rīkotāja, televīzijas personība un viena no Krievijas pelnošākajām influencerēm Nastja Ivļejeva bija ielūgusi daudzas Krievijas izklaides industrijas prominences. Viesu vidū bija sabiedrības dāma Ksenija Sobčaka, kā arī estrādes zvaigznes Filips Kirkorovs un Lolita Miļavska. Pārstāvēta bija arī jaunā paaudze: ballītē uzstājās jaunā Krievijas superzvaigzne Anna Asti, bet atmiņā paliekošākajā tērpā – vienā vienīgā zeķē, kas piesedza dzimumlocekli, – bija ieradies 25 gadus vecais reperis Vacio jeb Nikolajs Vasiļjevs.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X