Hutieši apšauda tirdzniecības kuģus Sarkanajā jūrā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: OSAMAH YAHYA/EPA/Scanpix

Jemenas hutiešu nemiernieki otrdienas vakarā Sarkanajā jūrā netālu no stratēģiski svarīgā Bābelmandeba šauruma izšāva divas raķetes uz tirdzniecības kuģiem, pavēstīja ASV armija.

Britu kuģošanas drošības aģentūra UKMTO sākotnēji ziņoja par sprādzieniem pie tirdzniecības kuģa jūrā starp Eritreju un Jemenu.

"Kapteinis ziņo, ka kuģim nav nodarīti postījumi, un komanda, kā tiek ziņots, šobrīd ir drošībā," īsajā vēstījumā apliecināja Lielbritānijas Karaliskās flotes pārziņā esošā aģentūra.

ASV Centrālā pavēlniecība vēlāk ziņoja, ka hutiešu nemiernieki Sarkanās jūras dienvidos izšāvuši divas pretkuģu ballistiskās raķetes. Tur bijuši daudzi tirdzniecības kuģi, bet "neviens nav ziņojis par postījumiem".

"Šīs pretlikumīgās darbības apdraud desmitu nevainīgu jūrnieku dzīvību un turpina traucēt brīvu starptautiskās tirdzniecības plūsmu," teikts pavēlniecības paziņojumā platformā "X".

Nule notikušais šajā reģionā ir jau 24. uzbrukums tirdzniecības kuģiem, norādīja pavēlniecība.

Pēdējo nedēļu laikā hutieši Sarkanajā jūrā un Bābelmandeba šaurumā veikuši vairākus triecienus ar raķetēm un droniem tirdzniecības kuģiem.

Tas tiek darīts, solidarizējoties ar palestīniešiem Gazas joslā, kur Izraēla karo pret grupējumu "Hamās", skaidro nemiernieki.

Hutieši kontrolē Jemenas galvaspilsētu Sanu un lielāko daļu Jemenas Sarkanās jūras piekrastes. Nemiernieki brīdinājuši, ka Sarkanajā jūrā vērsīsies pret kuģiem, kam ir saistība ar Izraēlu.

ASV, Francijas un Lielbritānijas karakuģi, kas patrulē šajā apvidū, notriekuši vairākas raķetes un dronus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu