Krievija šogad atsāks "Volgu" ražošanu (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Olga52/Shutterstock

Krievija 2024. gada vidū atsāks "Volgu" ražošanu jaunā veidolā, bet ar agrāko brieža logo. Tā intervijā ziņu aģentūrai TASS paziņojis Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs.

Nesen Manturovs stāstīja par plāniem atjaunot "Volgas" ražošanu: "Jā, ir fināla stadijā visas vienošanās. Nerimstošs darbs ir noticis kopš šī lēmuma paziņošanas, tas ir, kopš 2023. gada maija. Līdz ar to izejam no tā, ka gada vidū viņiem jāsāk šī automobiļa izlaide."

Tāpat Manturovam tika uzdots jautājums, vai būs sadarbība ar citām valstīm, uz ko ministrs atbildēja apstiprinoši.

Pēc dizaina jaunās "Volgas", pēc Manturova teiktā, iegūs "pilnīgi jaunu veidolu", turklāt tiks saglabāts "visai pasaulei pazīstamais" logo ar briedi. Radiatora režģis atgādinās par iepriekšējiem vieglajiem automobiļiem - tāpat kā Aurus ir "vizuālās saknes no ZIS".

Manturovs pastāstīja, ka automašīnu salikšanai bijušajās "Hyundai" un "Volkswagen" rūpnīcās, kas aizgājušas no Krievijas tirgus, jāsākas līdz attiecīgi 2024. gada vidum un pirmajā pusē.

2022. gadā, pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā, vairums ārvalstu zīmolu pārtrauca piegādes Krievijas tirgum un apturēja mašīnu ražošanu tur. Uz šī fona franču autoražotāja "Renault" Maskavas rūpnīca pārgāja Maskavas valdībai, 2022. gada novembrī tur durvis vēra "Moskvič" ražotne.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu