No Belgorodas evakuējušies 300 iedzīvotāju, apgalvo gubernators

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP PHOTO / TELEGRAM ACCOUNT @vvgladkov / Scanpix

Krievija evakuējusi ap 300 Belgorodas iedzīvotāju, bažījoties par Kijivas triecieniem pierobežas pilsētai, pirmdien paziņoja Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs.

"Ap 300 Belgorodas iedzīvotāju, kuri nolēma uz laiku evakuēties, pašlaik tiek izmitināti pagaidu patversmju centros Starioskolas un Koročansku rajonā", kas ir tālāk no Ukrainas robežas, Gladkovs informēja platformā "Telegram" publicētā video.

Viņš piebilda, ka 24 stundu laikā saņemti 1300 lūgumi nosūtīt bērnus uz skolas nometnēm citos reģionos.

Piektdien Gladkovs piedāvāja evakuāciju Krievijas dienvidu pierobežas pilsētas iedzīvotājiem, kas ir bezprecedenta solis pēc Ukrainas triecieniem šai pilsētai.

Evakuācija no Belgorodas, kas atrodas 30 kilometrus no Ukrainas robežas, ir plašākā evakuācija Krievijas pilsētās kopš 2022.gada februārī Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

30.decembrī Ukrainas gaisa triecienos Belgorodā tika nogalināti 25 cilvēki, kas ir lielākais upuru skaits Krievijā kopš tās iebrukuma kaimiņvalstī.

Pēc Ukrainas triecieniem Krievija atbildēja ar kopš kara pirmajām nedēļām plašāko bombardēšanu Ukrainas pilsētās, nogalinot 30 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu