Burovs ministrijai prasīs informāciju par Garkalnes sadali

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Reinis Inkēns, Saeima

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) lūgs sniegt informāciju par Garkalnes pagasta sadalīšanas procesu, tāpat viņš vēlas šo jautājumu pārrunāt, tiekoties ar Ādažu novada un Ropažu novada domju pārstāvjiem.

Kā norādīja Burovs, viņš gribētu iespēju robežās šo jautājumu pārrunāt arī ar vietējiem iedzīvotājiem.

Ja no VARAM būs saņemta nepieciešamā informācija, tad Valsts pārvaldes komisija nākamnedēļ varētu skatīt situāciju ar Garkalnes sadalīšanas procesu.

Vaicāts par citu tēmu - VARAM sagatavoto likumprojektu par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu - un, vai tam būs atbalsts no deputātiem, kuri Saeimā ievēlēti no Latgales vēlēšanu apgabala, Burovs pastāstīja, ka ar Valsts pārvaldes komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas priekšsēdētāju Valdi Maslovski (ZZS), kurš ievēlēts no Latgales, pārrunājis, ka šis jautājums sākotnēji noteikti būs jāskata apakškomisijā.

Kā ziņots, Ādažu novada dome prasīs VARAM un Saeimai skaidru kārtību, kā īstenot likumā noteikto Garkalnes pagasta sadalīšanu, janvāra sākumā pēc tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu (JV), aģentūrai LETA teica Ādažu domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone (LRA).

Likumdevējs ir noteicis, ka nepieciešams izstrādāt plānu, kā sadalīt Garkalnes pagastu. Abām pašvaldībām - Ropažu un Ādažu - šis plāns ir jāizvērtē un jāpieņem lēmums. Taču kārtība, kā to izdarīt, neesot skaidra un to nepieciešams skaidri noteikt. To Ādažu domes priekšsēdētāja šodien paudusi ministrei.

Kā aģentūru LETA informēja ministres padomniece Sabīne Spurķe, pārrunājot iespējamos risinājumus Garkalnes sadalīšanā ar Ādažu novada pašvaldības vadību, ministre Bērziņa sadzirdējusi daudz aktuālu jautājumu, kas prasa papildu diskusijas, izvērtēšanu, iedziļināšanos un sarunas ar iedzīvotājiem.

No 30.oktobra līdz 28.novembrim notika Garkalnes pagasta sadalīšanas plāna projekta publiskā apspriešana un iedzīvotāju aptauja. Tajā lielākā daļa aptaujas dalībnieku no Garkalnes pagasta pauda atbalstu pievienošanai Ādažu novadam. Garkalnes iedzīvotāji izplatījuši atklātu vēstuli, kurā aicināja ņemt vērā viņu viedokli, lemjot par Garkalnes pievienošanu Ādažu novadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu