FOTO Lūk, kāpēc salā savos auto nevajag atstāt gāzētus dzērienus (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

Dienās, kad Igauniju skāra spēcīgs sals, laika apstākļi sagādāja problēmas ne tikai gājējiem, bet arī automašīnu vadītājiem. Piemēram, Tallinas iedzīvotāju, kura uz nakti sava auto salonā bija atstājusi stikla pudeli ar gāzētu ūdeni, gaidīja nepatīkams pārsteigums, vēsta laikraksts "Postimees".

"Facebook" grupā "EZ duni!" kāda lietotāja dalījās ar sava auto salona fotogrāfiju, kurā bija uzsprāgusi stikla pudele.

"Rīts nav iesācies labi: fizika ir paveikusi savu darbu. Pudelē bija gāze, un tā uzsprāga," publikācijā raksta automašīnas īpašniece.

Kā izrādās, automašīnā uz nakti bija atstāta stikla pudele ar gāzētu ūdeni. Kad no rīta sieviete kāpusi automašīnā, pamanījusi, ka pa automašīnas salonu izkaisīts ledus. "Kāpjot mašīnā, uz sēdekļa pamanīju vairākus ledus gabalus. Nodomāju, ka varbūt kāds izsitis stiklu, bet apskatīju auto un sapratu, ka logi ir kārtībā. Pēc tam tikai ieraudzīju stikla lauskas un daudz ledus," stāstīja sieviete.

Foto: Postimees

Kā izrādās, šī nav vienīgā reize - vairāki iedzīvotāji dalījušies ar līdzīgiem stāstiem. "Somijā ir -38 grādi, "RedBull" bundžiņa arī uzsprāga, kad atvēru durvis. Skatos un domāju, kurš "Makroflex" putas pa mašīnu ir izpūtis," savā stāstā dalījās kāds iedzīvotājs.

"Labi ziemā, lūk, ja karstumā atstāj sulu pudelē, tad jūsu salons tiks izrotāts sulas krāsās," stāstīja kāds cits lietotājs. "Man tā mājās sulas paciņa uzsprāga. Aizmirsu ielikt ledusskapī. Nedēļas nogalē aizbraucām ārpus pilsētas, bija karsts. Un sprādziens. Iedomājos, cik jautri tas ir mašīnā," komentēja vēl kāds lietotājs.

Glābšanas un transporta departaments norādīja, ka automašīnās vispār neko nevajadzētu atstāt. Ja nu tomēr, tad vislabāk mantas atstāt bagāžniekā.

Dzērienam sasalstot, tā tilpums paplašinās. Ja tas ir gāzēts, trauks uzsprāgst. Līdzīgi ir ar aerosola baloniņiem - krasu temperatūras maiņu dēļ var notikt sprādziens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu