Līgatnē glābēji lokalizējuši svētdien izcēlušos šķeldas ugunsgrēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Līgatnē glābēji aizvadītajā naktī lokalizējuši svētdien izcēlušos šķeldas ugunsgrēku kādā kokapstrādes objektā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien plkst.13.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Līgatnes pagastu, kur kokapstrādes objektā atklātā vietā gruzdēja šķelda.

Dzēšanas darbus notikuma vietā apgrūtināja zemā gaisa temperatūra, kā arī tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās trīs kilometru attālumā. Notikuma vietā vairāk nekā 40 stundas nepārtraukti strādāja VUGD glābēji, kā arī uzņēmuma frontālie iekrāvēji, kas palīdzēja pārkraut šķeldas kaudzi.

Aizvadītajā naktī plkst.4.17 ugunsgrēks tika lokalizēts. Notikumā vietā dega 5000 kubikmetru šķeldas.

Patlaban atklātas degšanas notikuma vietā nav, tomēr tiek meklēti slēptie degšanas perēkļi.

Pirmdien plkst.19.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Grundzāles pagastu, kur dega garāža un divi šķūnīši 140 kvadrātmetru platībā. No desmit metrus attālumā esošās dzīvojamās mājas pašvaldības policijas darbinieki evakuēja septiņus cilvēkus. Dzīvojamo ēku, kā arī piecu metru attālumā esošo šķūni no liesmām ugunsdzēsēji glābēji nosargāja.

Plkst.14.28 glābēji devās uz Aizkraukles novada Koknesi, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienstāva dzīvojamā mājā, kas izbūvēta kopā ar saimniecības ēku. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas un bēniņi 136 kvadrātmetru, saimniecības ēkas jumta konstrukcijas un bēniņi 100 kvadrātmetru un malkas šķūnis 25 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbus apgrūtināja zemā gaisa temperatūra. Tajos piedalījās 12 ugunsdzēsēji no Aizkraukles, Pļaviņām un Jaunjelgavas un tie noslēdzās pēc gandrīz 11 stundu darba.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 83 izsaukumus - 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem, bet 24 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu