Video Lietuvas un Ukrainas prezidentu preses konference

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SERGEY DOLZHENKO

Iepriekš neizziņotā vizītē Lietuvā trešdienas rītā ieradies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Zelenska vizīte iepriekš netika izziņoja drošības apsvērumu dēļ. Plkst.10.30 Viļņas lidostā viņu sagaidīja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Viļņā Zelenskim paredzēta tikšanās ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu. Kā informēja Nausēdas birojs, viņi runās par kara gaitu Ukrainā, atbalstu Kijivai un valsts integrāciju Eiropas Savienībā un NATO.

Vēlāk plkst.15 Zelenskis un Nausēda uzstāsies ar runu Daukanta laukumā pie Lietuvas prezidenta pils. Viņi arī apmeklēs pēc abu valstu pirmo lēdiju iniciatīvas izveidoto Ukrainas centru, kur tiksies ar ukraiņu kara bēgļiem, kas dzīvo Lietuvā.

Zelenska vizītes mērķis ir pateikties Lietuvai par tās diplomātisko, morālo, finansiālo un militāro palīdzību Ukrainai, kas pretojas Krievijas iebrukumam.

Gaidāms, ka Zelenska vizītes laikā Lietuva paziņos par papildu palīdzības paketi Ukrainai.

Zelenskis platformā “X” informēja, ka pēc Viļņas apmeklēs arī Tallinu un Rīgu. Rīgā Zelenska vizīte plānota ceturtdien.

Ukrainas prezidenta pirmā vizīte Lietuvā kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā notika 2023.gada jūlijā, kad viņš apmeklēja NATO samitu Viļņā. Kopumā šī ir Zelenska ceturtā vizīte Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu