VIDEO Pedagogi un skolēni lēmumu par Rožupes pamatskolas slēgšanu uzzinājuši no soctīkliem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Skolēni. Ilustratīvs attēls.
Skolēni. Ilustratīvs attēls. Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Līvānu novadā plāno likvidēt Rožupes pamatskolu, par ko mācībspēks, vecāki un audzēkņi uzzinājuši ap Ziemassvētkiem no paziņojuma sociālajos tīklos, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".  

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Skolēnu vecāki un skolotāji ir neizpratnē un sašutumā un uzskata, ka domnieku pamatojumi skolas slēgšanai esot aplami. 

"Terors no Līvānu domes," tā situāciju raksturoja matemātikas skolotāja Marija. 

Sašutušie cilvēki uzsvēra, ka skolēniem gadu gaitā ir bijuši labi mācību sasniegumi, gan šajā skolā mācoties, gan pēc tās absolvēšanas citās skolās. Tāpat Rožupē bērniem tiek nodrošinātas dažādas ārpusstundu aktivitātes, interešu izglītība, raidījumam uzsvēra uzklausītie.

Līvānu novada pašvaldībā raidījumam sacīja, ka izprot iedzīvotāju sašutumu, tomēr vietvara esot spiesta pakļauties valsts pārvaldes noteikumiem. Balstoties uz jauno Izglītības un zinātnes ministrijas skolu finansēšanas modeli, Līvānu novads gatavo skolu reorganizācijas plānu, jo skolēnu skaits klasēs atsevišķās Līvānu novada skolās ir kritiski zems, vēsta vietvara.

Rožupes pamatskolā vidējais skolēnu skaits klasē ir 8, kas ir pārāk mazs, lai saņemtu valsts finansējumu skolotāju algām, piebilda domē.

Jaunie finansēšanas noteikumi, ko izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), balstīti kritērijos par skolēnu skaitu katrā klašu grupā. Tas nozīmē – lai saņemtu valsts finansējumu, katrā lauku pamatskolas klasē ir jābūt ne mazāk kā 10 bērniem, savukārt pilsētu skolās – ne mazāk kā 20 bērniem klasē.

Likvidējot Rožupes pamatskolu, to plānots pievienot 12 kilometru attālumā esošajai Rudzātu vidusskolai.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu