Noskaties Ukraiņi ar "Bradley" kaujas mašīnām likvidē modernāko okupantu kaujas tanku (12)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas aizstāvji veiksmīgi iznīcinājuši kārtējo okupantu modernāko T-90M "Proryv" tanku. Šoreiz mērķi iznīcināt palīdzēja Rietumu tehnika - divas "Bradley" kaujas mašīnas.

Portāls "Militarnyi" uzskata, ka sadursme, kas koordinēta ar izlūkošanas dronu palīdzību, notikusi Stepoves ciematā, kas atrodas Avdijivkas ziemeļos, kur Ukrainas karaspēks Krievijas tanku atklāja ārkārtīgi tuvā attālumā.

Izmantojot precīzu taktiku, Ukrainas spēki izjauca Krievijas tanka kaujas apstrādes sistēmu, liekot tornim nekontrolēti rotēt. Pēc tam tanks sadūrās ar kokiem un apstājās. Okupanti nekontrolējamo tanku pameta.

Operācijas lielāko daļu paveica divas "Bradley" kaujas mašīnas. Tāpat tiek ziņots, ka ukraiņiem arī pēc tam izdevies neitralizēt iznīcinātā tanka apkalpi.

Jau iepriekš ziņots, ka šī nebūt nav pirmā reize, kad ukraiņiem izdevies iznīcināt okupantu modernāko kaujas tanku T-90M

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem šis tanks skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "UralVagonZavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā. Savukārt T-90M dienestā parādījās 2020. gada pavasarī.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu