ASV dod triecienus hutiešu raķetēm Jemenā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV armija trešdien paziņoja, ka ir devusi triecienus 14 raķetēm Jemenā, kuras hutiešu nemiernieki bija sagatavojuši palaišanai.

Triecieni tika veikti pēc ASV paziņojuma, ka tās atkal iekļaus Jemenas hutiešu nemierniekus teroristu grupējumu sarakstā.

Hutieši pēc šī paziņojuma palaida dronu, trāpot ASV piederošam kravas kuģim zem Māršala salu karoga, un solīja turpināt uzbrukumus kuģiem Sarkanajā jūrā, šādi demonstrējot atbalstu palestīniešiem Gazas joslā.

ASV spēki "veica triecienus 14 Irānas atbalstīto hutiešu raķetēm, kas bija sagatavotas palaišanai hutiešu kontrolētajos Jemenas rajonos," paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

"Šīs raķetes uz palaišanas sliedēm radīja draudus tirdzniecības kuģiem un ASV Karaflotes kuģiem reģionā, un tās varēja tikt izšautas jebkurā laikā, pamudinot ASV spēkus īstenot savas tiesības un pienākumu aizstāvēties," paziņoja CENTCOM.

Kravas kuģis "Genco Picardy" pēc hutiešu drona trāpījuma vēl arvien bija derīgs kuģošanai pa jūru un turpināja braucienu. Šajā uzbrukumā neviens netika ievainots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu