Baidens sola turpināt gaisa triecienus Jemenas hutiešu nemierniekiem (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: EPA/Scanpix

ASV un Lielbritānija turpinās militāros triecienus Jemenas hutiešu nemierniekiem, jo grupējums turpina uzbrukt kuģiem Sarkanajā jūrā, ceturtdien sacīja ASV prezidents Džo Baidens.

Atbildot uz žurnālista jautājumu, vai triecieniem ir rezultāti, Baidens atbildēja: "Kad jūs sakāt: "Strādā? Vai tie aptur hutiešus?" Nē. Vai tie tiks turpināti? Jā."

ASV ceturtdien atkal veica triecienus hutiešiem, pavēstīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

"Mēs tos šorīt veicām atkal, vēršot triecienus pāris pretkuģu raķetēm, par kurām mums bija pamats uzskatīt, ka tās tiek gatavotas drīzai izšaušanai uz Sarkanās jūras dienvidu daļu" žurnālistiem sacīja Kērbijs.

Jemenas nemiernieki Sarkanajā jūrā un Bābelmandeba šaurumā pēdējo mēnešu laikā veikuši vairākus triecienus ar raķetēm un droniem tirdzniecības kuģiem. Nemiernieki skaidro, ka uzbrūk kuģiem, kas dodas uz Izraēlu, un pieprasa, lai Izraēla izbeidz karu Gazas joslā.

Hutiešu uzbrukumu dēļ daudzas lielās kuģniecības atteikušās no kuģošanas Sarkanajā jūrā un savus kuģus novirzījušas uz citiem maršrutiem.

Decembrī Sarkanajā jūrā un Adenas līcī centienos aizsargāt tirdzniecības kuģus ASV vadībā tika uzsākta starptautiska militāra misija.

ASV un Lielbritānija daudzviet Jemenā veikušas triecienus vairākiem ar nemierniekiem saistītiem mērķiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu