Norvēģijas izglītības ministre demisionē pēc atzīšanās plaģiātismā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RODRIGO FREITAS/AFP

Norvēģijas pētniecības un augstākās izglītības ministre Sandra Borha piektdien, 19. janvārī, atkāpās no amata pēc atzīšanās plaģiātismā.

Borha savā maģistra darbā bija piesavinājusies citu studentu darbu fragmentus, tostarp viņu kļūdas.

"Es izdarīju lielu kļūdu. Es izmantoju citu darbu tekstus, nenorādot avotus. Es to nožēloju," paziņoja 35 gadus vecā Borha steidzīgi sarīkotā preses konferencē.

Norvēģijas mediji iepriekš bija ziņojuši par līdzībām starp Borhas 2014.gada maģistra darba tekstu un citiem darbiem, sevišķi divu citu studentu darbiem. Neviens no šiem darbiem nebija norādīts atsaucēs.

Kāds students, kas sociālā tīkla platformā "X" atklāja šo afēru, paziņoja, ka Borha bija vārds vārdā piesavinājusies rindkopu no cita maģistra darba, neizlabojot pārrakstīšanās kļūdas.

Šis jautājums ir sevišķi nepatīkams Borhai, jo viņa pagājušajā nedēļā vērsās Augstākajā tiesā pret kādu studenti, kuru apelācijas tiesa bija attaisnojusi pašplaģiātismā.

Borha, kas no 2021. līdz 2023.gadam bija lauksaimniecības ministre, pērn kļuva par pētniecības un augstākās izglītības ministri centriski kreisajā valdībā.

Borha 2014.gadā Norvēģijas Arktiskajā universitātē Trumses pilsētā aizstāvēja maģistra darbu par drošības noteikumiem naftas rūpniecībā.

Vairāki citi Norvēģijas valdības locekļi pēdējos mēnešos ir demisionējuši interešu konfliktu skandālu dēļ.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu