Noskaties Britu salām un Rietumeiropai tuvojas spēcīga vētra, kuras dēļ atcelti vairāk nekā simts avioreisi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Britu salām tuvojas spēcīgs ciklons, kura dēļ jau ir atcelti lidojumi un vilcienu reisi, ziņo “Sky News” un “The Irish Times”. Lielākajā daļā Apvienotās Karalistes ir izsludināts oranžais brīdinājuma līmenis.

Vētra, kuras ātrums sasniedz gandrīz 80 km/h (aptuveni 35 m/s), jau ir reģistrēta vietām Velsas piekrastē.

Skotijas dzelzceļa operators “Network Rail Scotland” ir atcēlis visus vilcienus no plkst. 19.00, jo pastāv liela iespēja, ka tiks bojātas dzelzceļa līnijas. Atcelti arī agrāko pirmdienas vilcienu reisi - tie tiks atsākti tikai pēc tam, kad eksperti būs apsekojuši trases un pārliecinājušies, ka ceļošana ir droša.

Īrijā, kuru ciklons sasniedza jau šopēcpusdien, vairāk nekā 2000 mājsaimniecību jau ir palikušas bez elektrības, un sociālajos tīklos tiek publicētas fotogrāfijas ar vēja bojātiem kokiem. Donegālas, Holvejas un Meijo grāfistēs ir izsludināta sarkanā trauksme, un cilvēkiem ieteikts atcelt visus braucienus, kas nav būtiski.

Dublinas lidostā atcelti vairāk nekā 80 lidojumi, aptuveni ducis tika nosūtīti uz citām lidostām.

Arī Amsterdamas “Schiphol” lidosta, kas ir svarīgs starptautisks mezgls, jau iepriekš sāka atcelt lidojumus: administrācija paziņoja, ka atcelti jau 130 lidojumi.

Aviokompānija KLM, kas ir lielākā “Schiphol” izmantotāja, ziņoja, ka pirmdien atcēla 65 lidojumus.

Atgādinām, ka piektdien Spānijā piesaistīja armiju, lai glābtu 600 autovadītājus, kuri bija iestrēguši sniegā. Arī Vācijā nedēļas sākumā sasalstošā lietus dēļ tika atcelti vairāki desmiti reisu, un dažviet uz ceļiem veidojās vairāku kilometru sastrēgumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu