ASV un Lielbritānija veic kopīgus triecienus hutiešiem Jemenā (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV un Lielbritānija pirmdien veica jaunus triecienus Jemenas hutiešu nemierniekiem, paziņojot, ka šī kopīgas militāras rīcības otrā kārta ir atbilde uz to, ka hutieši turpina uzbrukt kuģiem Sarkanajā jūrā.

ASV un Lielbritānijas spēki šomēnes bija veikuši pirmos triecienus hutiešu nemierniekiem. Pēc tam ASV veica jaunus uzlidojumus hutiešu raķetēm, kuras apdraudēja civilos kuģus un karakuģus.

Hutieši ir solījuši turpināt uzbrukumus kuģiem.

Jaunie ASV un Lielbritānijas triecieni tika vērsti pret "astoņiem hutiešu mērķiem Jemenā, atbildot uz hutiešu uzbrukumu turpināšanos starptautiskajai un komerciālajai kuģu satiksmei, kā arī karaflotes kuģiem, kas šķērso Sarkano jūru", paziņoja ASV un Lielbritānija kopīgā paziņojumā ar citām valstīm, kuras atbalstīja šo militāro akciju.

"Šo precīzo triecienu nolūks ir traucēt un samazināt spējas, kuras hutieši izmanto, lai apdraudētu globālo tirdzniecību un nevainīgu jūrnieku dzīvības," teikts paziņojumā.

ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM) atsevišķā paziņojumā pavēstīja, ka starp triecienu mērķiem bija "raķešu sistēmas un raķešmetēji, pretgaisa aizsardzības sistēmas, radari, un dziļi ieraktas ieroču noliktavas".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu