Kopš teroristiskās organizācijas "Hamās" 7.oktobrī sarīkotā slaktiņa Izraēla veic militāru operāciju blīvi apdzīvotajā Gazas joslā, kas starptautiski kritizēta par smagajiem palestīniešu civiliedzīvotāju upuriem. Tikmēr Izraēlā pieaug iekšpolitiskais spiediens uz Benjamina Netanjahu valdību – aizritējušas vairāk nekā simt dienas, taču 136 gūstekņi, ko "Hamās" nolaupīja no Izraēlas teritorijas, joprojām atrodas gūstā Gazas joslā. Gūstekņu tuvinieki portālam TVNET stāsta, ka ķīlnieku ģimenēm patlaban galvenā prioritāte ir drīza Izraēlas un "Hamās" vienošanās par gūstekņu – tai skaitā divu mazu bērnu – atbrīvošanu.

Izraēla uzskata, ka Gazas joslā pašlaik atrodas vēl 136 gūstekņi (saskaņā ar Izraēlas sniegtajām ziņām 28 no tiem varētu būt miruši). To vidū ir 19 sievietes un divi mazi bērni – četrus gadus vecais Ariels Bibass un viņa brālis Kfirs, kuram pagājušonedēļ gūstā apritēja viens gads, kuri kopā ar vecākiem Jardenu un Širi Bibasiem tika nolaupīti no Nirozas kibuca.

No atbrīvoto ķīlnieku stāstiem esot zināms, ka Jardens sākumā esot mēģinājis aizstāvēt savu ģimeni ar šaujamieroci, bet, saprotot, ka "Hamās" kaujiniekiem ir milzīgs pārspēks, piedāvājis labprātīgi iet gūstā sievas un dēlu vietā, Izraēlas vēstniecību Baltijā rīkotā preses konferencē stāsta Jardena ģimenes loceklis Eilons Kešets. Viņš domājis, ka pat "Hamās" kaujinieki neņemtu par gūstekņiem sievieti ar mazu bērnu un zīdaini uz rokām. Taču notika pavisam citādi. Visa ģimene tika saņemta gūstā un drīz pēc tam izšķirta. Jardenam tika pateikts, ka viņa sieva un bērni ir miruši, taču ticama apstiprinājuma tam nav. Kešets to raksturo kā psiholoģisko teroru.

"Domāju, ka cilvēki pārējā pasaulē joprojām nav aptvēruši, cik šī lieta ir steidzama. Un cik ilgs laiks ir 100 dienas," viņš norāda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X