Sedietis Nauris Francuzēvičs ir dzīvniekmīlis. Pie sava pirmā kaķa viņš tika pirms sešiem gadiem, kad mežā atrada pamestu mēnesi vecu kaķēnu. Tagad Naura mājās dzīvo pieci kaķi un suns. Šie gan nav vienīgie dzīvnieki, par kuriem rūpes ir uzņēmies Nauris. Viņš atzīst, ka Sedā ir desmitiem klaiņojošo kaķu, kuri paši par sevi nespēj parūpēties.

Ar ziedotāju palīdzību Sedā ir uzstādītas vairākas kaķu mājiņas. Vienu no tām nozaga, tāpēc Nauris pie mājiņām ir novietojis novērošanas kameras. Mājiņas nav lētas, viņš stāsta, ka četru kaķu mājiņu izgatavošana izmaksājusi 900 eiro. Jaunās mājas esot siltas un kaķiem patīkot.

Savas mašīnas un autovadītāja apliecības Naurim vēl nav, tāpēc kaķu mājiņas ar barības spaini rokās viņš apstaigā kājām. Ja nepieciešama palīdzība kaķu nogādāšanai uz klīniku Valmierā, Nauris brauc ar autobusu vai ar kāda labvēļa palīdzību, kurš nogādā Nauri ar kaķiem uz Valmieru un atpakaļ.

Ir redzams, ka kaķu nodrošināšanā ar barību iesaistās arī citi Sedas iedzīvotāji; uz šķīvīšiem pie mājiņām redzamas zivis. Bet reizēm arī maize, picas un belaši, kas kaķiem nav piemērota pārtika. Nauris stāsta, ka ir arī tādi, kas pa logu met ārā kaulus, domādami, ka kaķi tos apēdīs.

Naura dibinātā biedrība “Sedas kaķi” darbojas ar ziedojumu palīdzību. Lai atskaitītos par paveikto, viņš savos soctīklos ievieto atskaites par paveikto un iegādāto.

Nauris Francuzēvičs
Nauris Francuzēvičs Foto: kadrs no filmas

Kaut gan pārsvarā Sedas ielas kaķi ir labi pabaroti un jūtas labi, Valmieras klīnikās Nauris ir regulārs viesis. Sasirgušo kaķu diagnoze, analīzes un ārstēšana ir dārga, tāpēc Nauris ir pateicīgs ziedotājiem par atbalstu. “Nekas nebūtu iespējams bez ziedotājiem un palīdzības. Liels paldies visiem, kas ziedo un dalās ar informāciju,” saka Nauris.

Foto: logo

Projektu "Latvijas portreti" finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild SIA "TVNET GRUPA"

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X