Noskaties Krievija pēc nesenajiem dronu uzbrukumiem uz Sanktpēterburgu pārvieto S-300 sistēmas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Netālu no Sanktpēterburgas okupantu militāristi izvietojuši S-300 tālās darbības rādiusa "zeme-gaiss" pretgaisa aizsardzības sistēmu. Šāda darbība veikta pēc nesen notikušā drona uzbrukuma lielākajam gāzes eksporta terminālim netālu no pilsētas.

Vietējā iedzīvotāja uzņemtajos kadros redzamas pretgaisa aizsardzības sistēmas, kas tiek transportētas un uzstādītas Sanktpēterburgas apkārtnē. Viena S-300 sistēma, manevrējot uz laiku bloķēja ceļu.

Lēmums par S-300 sistēmu izvietošanu atspoguļo Krievijā pieaugošās bažas par potenciālajiem dronu uzbrukumiem vitāli svarīgajai infrastruktūrai.

Jau vēstīts, naktī uz svētdienu Krievijas Ustjlugas ostā izcēlās ugunsgrēks uzņēmumam "Novatek" piederošajā dabasgāzes terminālā, paziņoja Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko.

Ukrainas izlūkdienesti ziņoja, ka veikuši lidrobotu uzbrukumu Ustjlugas ostai. Drozdovs apgalvoja, ka ugunsgrēkā cietušo nav un ka viss personāls ticis evakuēts.

Par ugunsgrēka cēloņiem gubernators nekādu informāciju nesniedza, taču paziņoja, ka Kingisepa rajonā izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis. "Novatek" paziņoja, ka ugunsgrēku izraisījis "ārējs faktors".

Avots Ukrainas drošības dienestos izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstīja, ka Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) un Ukrainas Drošības dienests (SBU) naktī uz svētdienu veikuši lidrobotu uzbrukumus ne tikai dabasgāzes terminālim Ustjlugā, bet arī krievu militārajiem objektiem Smoļenskā, Tulā un Orlā.

Cits avots bruņotajos spēkos pavēstīja, ka uzbrukumu Ustjlugas ostai organizējis SBU.

Ustjlugā cita starpā tiek pārstrādāta degviela, kura tiek piegādāta Krievijas armijai.

Ukraina iepriekš jau uzņēmās atbildību par uzbrukumiem divām naftas noliktavām Krievijā, tajā skaitā kādai noliktavai, kas atrodas Ļeņingradas apgabalā. Otrais uzbrukums naftas bāzei Ukrainas pierobežā esošajā Brjanskas apgabalā izraisīja milzu ugunsgrēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu