Atrastas avarējušās lidmašīnas “Il-76” melnās kastes, apgalvo Krievija (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas armijas transporta lidmašīnas “Il-76” avārijas vietā atrastas lidmašīnas melnās kastes, ziņo Krievijas propagandas aģentūra “RIA Novosti”, atsaucoties uz avotiem glābšanas dienestos.

Kā norādīja informācijas avots, melnās kastes atradušās lidmašīnas astes daļā. Glābēji tās jau esot nodevuši izmeklētājiem.

Krievijas Belgorodas apgabala Koročas rajonā trešdien avarēja militārā transportlidmašīna "Il-76". Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki un tajā atradās 65 Ukrainas militārpersonas apmaiņai, seši apkalpes locekļi un trīs Krievijas karavīri. Visi viņi gājuši bojā.

Joprojām nav neatkarīgas informācijas par to, ko vedusi šī lidmašīna.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde trešdien paziņoja, ka joprojām nav ticamas informācijas, kādi cilvēki un cik daudz atradās šajā lidmašīnā.

Izlūkdienests norādīja, ka trešdien bija paredzēta Krievijas un Ukrainas karagūstekņu apmaiņa, kas nenotika, un piebilda, ka Ukraina no savas puses ir izpildījusi visas vienošanās, lai sagatavotos apmaiņai.

Ukraina netika informēta par transportlīdzekļu skaitu, maršrutiem un gūstekņu piegādes veidiem. Transporta lidmašīnas nolaišanās 30 kilometru kaujas zonā nevar būt droša, un tā jebkurā gadījumā ir jāapspriež abām pusēm, jo pretējā gadījumā tiek apdraudēts viss apmaiņas process, norādīja izlūkdienests.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu