Februārī notiks labdarības tirdziņš onkoloģiski slimu bērnu atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Februārī tirdzniecības centrā "Domina Shopping" notiks labdarības tirdziņš "No sirds sirdij" onkoloģiski slimu bērnu atbalstam, informē pasākuma rīkotāji.

Tirdziņš atradīsies tirdzniecības centra pirmajā stāvā, centrālajā laukumā pie restorāna "Vairāk saules", un tajā katrs varēs izvēlēties sev kādu dāvanu, par to atstājot ziedojumu. Izstrādājumiem cenu nav, un katrs pats varēs izlemt, cik viņš var un ir gatavs ziedot par izvēlēto suvenīru, atslēgas piekariņu vai rotaļlietu, kas ir darināti ar rokām.

Visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti Bērnu slimnīcas fondam (BSF) - bērniem, kas slimo ar onkoloģiskajām slimībām.

Bērnu slimnīcas fonda projektu un komunikācijas daļas vadītāja Agnese Nemme stāsta, ka desmit gadu laikā akcija ziedojumi ir palīdzējuši daudziem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem un viņu ģimenēm. Pagājušajā gadā vien šis ziedojums nodrošināja iespēju diviem pavisam maziem bērniņiem, kuri slimo ar retinoblastomu - acu audzēju - saglābt acis.

"Divus gadus vecajam Tomam un četrus gadus vecajai Emmai reizi mēnesī jādodas uz Šveici, kur iespējams saņemt īpaši saudzīgu ārstēšanu, bet ceļa un uzturēšanās izmaksas ģimenes nevarētu segt bez ziedotāju atbalsta," saka Nemme, pateicoties uzticamiem ilgtermiņa atbalstītājiem.

Projekta koordinatore Jeļena Tonova norāda, ka šo akciju gadu gaitā atbalstījuši tūkstošiem cilvēku - gan tie, kas iesniedz savus darbus tirdziņam, gan tie, kuri to apmeklē un atstāj ziedojumus. Daudziem tā ir kļuvusi par ģimenes tradīciju, un cilvēki jau savlaicīgi krāj naudu, lai piedalītos akcijā, pat gatavo īpašas krājkasītes.

"Akcijai šogad aprit 10 gadu, un mūsu lielākā vērtība ir kopā palīdzēt bērniem, kam tas ļoti nepieciešams, - neatkarīgi no tā, ko ikdienā darām, kādā valodā sarunājamies, cik bagāti vai trūcīgi esam, - un tas ir liels gandarījums," sacīja Tonova.

Tradicionāli tirdziņā piedalās gan profesionāli amatnieki, gan visi, kas vien vēlas palīdzēt, un ir pašu rokām izgatavojuši rotaļlietas, rotas, interjera un dekora priekšmetus, suvenīrus, talismanus, atslēgu piekariņus, keramikas un citu materiālu izstrādājumus. Šādi darinājumi top gan profesionālās studijās, gan skolās, bērnudārzos un Latvijas iedzīvotāju mājās.

Izstrādājumu pieņemšanas punkti darbu sākuši jau 16.janvārī un pieņems izstrādājumus līdz 14.februārim ieskaitot.

Tirdziņš notiks no 16.februāra līdz 18 februārim no plkst.10 līdz plkst.21.

Akcija tiek rīkota kopš 2014.gada, un tās pastāvēšanas laikā Bērnu slimnīcas fondam saziedoti vairāk nekā 80 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu