Vidējā izmaksātā atlīdzība par bedrē pārsistu riepu sasniedz 700 eiro (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šī brīža laikapstākļos, kad strauji kūst sniegs un uz ceļiem veidojas milzu peļķes, autovadītāji saskaras ar sezonālu problēmu – bedrēm. Domājot par to, kā tās pamanīt un no tām izvairīties vai šķērsot tās ar pēc iespējas mazākiem bojājumiem, "If Apdrošināšana" aicina autovadītājus būt piesardzīgiem.

2023. gadā vairāk nekā 200 000 tūkstošu eiro izmaksāti "If" KASKO pieteikumu atlīdzībās par bedru izraisītiem riepu vai disku bojājumiem. Lai arī vidējā izmaksātā atlīdzība ir 700 eiro, zaudējumi vienai automašīnai var svārstīties no simts līdz vairākiem tūkstošiem eiro atkarībā no automašīnas markas, riepu un disku izmēra un zīmola.

Ņemot vērā šī brīža laikapstākļus un situāciju uz ceļa, "If" Transportlīdzekļu atlīdzības vadītājs Ģirts Kubliņš aicina: "Ja laikus pamanāt bedri, pakāpeniski samaziniet ātrumu, pārliecinieties atpakaļskata spogulī, vai blakus joslā nebrauc auto, un tikai tad mainiet joslu. Gadās, ka autovadītāji, ieraugot bedri, uzreiz veic straujas kustības, un tad var notikt ceļu satiksmes negadījums. Lai tā nebūtu, vadot automašīnu, jāatceras padomāt pāris soļu uz priekšu."

Tomēr, ja gadās iebraukt peļķē, zem kuras ir bedre, Kubliņš iesaka to šķērsot lēni un mierīgi, ņemot vērā gravitācijas likumu – jo mazāks ātrums, jo mazāks nodarītais kaitējums automašīnai. Pretējā gadījumā, ja peļķē iebrauksiet strauji, tajā, iespējams, atstāsiet gan numurzīmi, gan citas automašīnas detaļas.

Tāpat autovadītājiem ieteicams pārliecināties, vai automašīnā atrodas braukšanas kārtībā esoša rezerves riepa un avārijas trijstūris.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu