Kuleba norāda uz problēmu: Ne visi mūsu partneri uzskata Putinu par ļaunumu, kas būtu jāiznīcina (4)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba ieskicējis divas konceptuālas problēmas, kas ir pamatā problemātiskajai starptautiskās politikas veidošanai attiecībā uz Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu. Kuleba norādījis, ka daļa Ukrainas partneru joprojām neuzskata Krievijas diktatoru par ļaunumu, kas būtu “jāiznīcina kā politiska koncepcija vai kā veids, kurā tiek kārtotas starptautiskās lietas”.

Intervijā izdevumam “Foreign Affairs” viņš sacīja, ka daži Ukrainas starptautiskie partneri uzskata, ka Putins ir “līderis, kurš ir pieļāvis briesmīgu kļūdu”.

“Manuprāt, mums ir divas konceptuālas problēmas. Pirmā ir tā, ka pat ne visi mūsu draugi uzskata Putinu par ļaunu. Viņi joprojām viņu uzskata par cilvēku, par līderi, kurš pieļāvis nopietnu kļūdu, par kuru viņam būs jāmaksā, bet ne par ļaunumu, kas būtu jālikvidē kā politisks jēdziens, kā starptautisko lietu kārtošanas veids,” sacīja Kuleba.

Pēc viņa domām, ja jūs uzskatāt, ka “viņš ir līderis, kurš pieļāvis briesmīgu kļūdu - jūs veidojat vienu stratēģiju un vienu pieeju”.

“Tomēr, ja jūs uzskatāt, ka tas ir ļaunums, kam vajadzētu beigt pastāvēt starptautiskajā politikā, tā ir cita stratēģija,” piebilda ministrs.

Par otru konceptuālo problēmu Kuleba uzskata viedokli, ka “Krievijai nevajadzētu uzvarēt šajā karā”. Viņš atgādināja, ka Ukraina jau no pirmās dienas ir teikusi, ka Ukrainai jāuzvar šajā karā.

““Ukrainai jāuzvar” un “Krievijai nevajadzētu uzvarēt” ir divas dažādas stratēģijas,” skaidroja Kuleba un norādīja, ka šīs divas koncepcijas veido pamatu nepilnvērtīgai starptautiskajai politikai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu