"Tikpat vienkārši kā izsaukt taksometru!" Kas ir platforma "Motointegrator.lv", kas sevi jaudīgi pieteikusi Latvijā? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pēc divu gadu rūpīgas gatavošanās un nu jau savā datubāzē vienuviet apkopojot vairāk nekā 900 Latvijas autoservisus, sevi jaudīgi piesaka autoservisu meklēšanas digitālā platforma "Motointegrator.lv". Tā saved kopā uzticamākos autoservisus un auto īpašniekus, kuru spēkratam nepieciešams remonts vai apkope. Portālam TVNET bija unikāla iespēja aprunāties ar Ivaru Klintu, kurš "Motointegrator.lv" projekta vadītājs Latvijā.

Vietnē "Motointegrator.lv", kuras mērķis ir kļūt par lielāko, iecienītāko, ērtāko un uzticamāko autoservisu datubāzi Latvijā, jau tagad ikviens automašīnas īpašnieks var ātri un ērti atrast auto remontdarbu vai apkopes veicēju.

"Motointegrator.lv" paredzēts vieglo automašīnu un motociklu servisa atrašanai, un to var izmantot gan privātas, gan juridiskas personas. Meklējot auto remontdarbu vai apkopes veicēju, automašīnas īpašnieks caurspīdīgā un pārskatāmā veidā var izvērtēt gan autoservisa piedāvātās cenas, gan iepriekšējo apmeklētāju vērtējumu.

""Motointegrator.lv" ieviešana arī Latvijā ir sekošana globālai tendencei – cilvēki ikvienā nozarē vēlas redzēt digitalizāciju, ērtu rīku piedāvājumu pakalpojuma pieteikšanā, vēlas pēc iespējas samazināt laiku, kas jāpavada telefoniski, noskaidrojot detaļas par pakalpojumu, kā arī maksimālu caurspīdīgumu un godīgumu. To visu arī nodrošina "Motointegrator.lv" platforma," stāsta Kaspars Viļumsons, "Inter Cars Latvija" vadītājs.

Foto: Publicitātes foto

Platformā var noskaidrot ne tikai pakalpojuma pieejamību, bet arī cenas, turklāt izvērtēt arī autoservisu pēc iepriekšējo klientu verificētām atsauksmēm. Automašīnas vai cita transportlīdzekļa īpašniekiem platformā "Motointegrator.lv" ir iespēja izveidot digitālo servisa grāmatiņu, kurā var norādīt gan transportlīdzekļa pamatinformāciju, gan tehniskās apskates un apdrošināšanas beigu datumus, kā arī sekot līdzi izmaksām, kas ieguldītas auto servisa un apkopes darbos.

Tāpat šogad tiek plānots ieviest jaunu funkciju - klients digitālajā servisa grāmatiņā varēs lūgt servisam atzīmēt arī veiktos, kā arī plānotos servisa darbus, kas ļauj labāk orientēties sava transportlīdzekļa tehniskajā stāvoklī gan pašam auto vai moto transporta īpašniekam, gan atvieglo darbu servisa veicējiem.

"Pēc divu gadu rūpīga darba ar lepnumu varam teikt, ka patlaban platformā ir atrodama lielākā daļa no uzticamākajiem autoservisiem Latvijā – patlaban tie ir 900 servisi, kas pārklāj pilnīgi visu Latvijas teritoriju. "Motointegrator.lv" no citām, līdzīgām platformām atšķiras ar to, ka par tur atrodamajiem autoservisiem ir aplūkojamas arī autorizētu lietotāju atsauksmes, - tādas, kas tiek publicētas pēc apstiprināšanas un reāla autoservisa apmeklējuma," – pauž Ivars Klints, Motointegrator.lv projekta vadītājs Latvijā.

Savukārt, autoservisu īpašniekiem tā ir lieliska platforma, kurā piesaistīt jaunus klientus, komunicēt ar esošajiem un topošajiem klientiem tiešsaistē, papildus reklamēt savu pakalpojumu klāstu, kā arī demonstrēt labo reputāciju un klientu atsauksmes.

"Ideja par tādu platformu kā "Motointegrator.lv", kas ir vienota sistēma autoservisiem, kurā klients ļoti ērti var pieteikties servisa pakalpojumam, jau kādu laiku virmoja gaisā – gan man personīgi, gan, visticamāk, nozarē. Tas ir tikai likumsakarīgi, ka tagad klients pieteikt autoservisa apmeklējumu var tikpat vienkārši kā rezervēt viesnīcu, izsaukt taksi vai nopirkt OCTA. Novērtējam arī to, ka "Motointegrator.lv" platforma ir bezmaksas, kā arī sniedz caurspīdīgumu klientam, gan atvieglo saziņu ar klientu," - Agris Maļauckis, "Vāģi Racing" servisa vadītājs, stāsta par to, kādēļ ir izvēlējies pieteikties Motintegrator.lv platformai.

Foto: Publicitātes foto

"Motointegrator.lv" projektu vadītāja Latvijā paplašinātais komentārs

Vaicājot, kādi ir "Motointegrator.lv" platformas nospraustie mērķi, Ivars atbild, ka ne tikai Latvijā, bet visās 12 valstīs - galvenais mērķis ir atvieglot komunikāciju starp servisu un klientu, digitalizējot pieteikšanos servisam, padarot to maksimāli vienkāršu un ērtu abām pusēm. Lai klientiem vairs nebūtu jādomā, kā atrast servisu un nebūtu jādomā, kā komunicēt ar servisu. Tāpat mērķis ir uzlabot pakalpojumu kvalitāti, padarot šo procesu caurspīdīgāku, kaut vai ar atsauksmju palīdzību – tās Motointegrator.lv platformā ir pieejamas arī no verificētiem lietotājiem.

"Ieviešot kalendāra funkciju un apvienojot to ar darba vietu pievienošanu (kas jau tiek izstrādāts), platforma varētu kļūt par autoservisu darba plānošanas programmu. Servisam visu savu darbu plānojot "Motointegrator.lv" platformā un padarot kalendāra brīvos laikus redzamus klientiem, varētu vēl samazināt komunikācijas laiku līdz minimumam, jo klients varēs savā pieteikumā jau norādīt konkrēto servisā pieejamo laiku.

Vēl viena attīstības iespēja ir automašīnu vēstures datu bāze, balstoties uz automašīnu digitālajām servisa grāmatiņām.

Atgādinām, ka caur "Motointegrator.lv" platformu pabeigto servisa pieteikumu ieraksti digitālajā servisa grāmatiņā tiek ierakstīti automātiski, respektīvi, tiek saglabāti visi transportlīdzeklim veiktie remontdarbi. Hipotētiski un tehniski nākotnē ir iespējams, ka "Motointegrator.lv" datu bāze būtu pat uzticamāka automašīnu servisa vēstures ieguves vieta par citiem tirgū esošajiem pakalpojumu sniedzējiem. Automašīnu dati nav personu dati, tāpēc tas ir vienkāršāk īstenojams. Papildu ir plānots, ka šo digitālo servisa grāmatiņu transportlīdzekļa atsavināšanas gadījumā var arī nodot jaunajam īpašniekam un to turpināt," par platformas attīstības iespējām izsakās Klints.

Novērots, ka pēdējā laikā medijos parādījušies vairāki gadījumi, kuros iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar autoservisu darbību. Vaicājot, vai un kā šī platforma palīdzētu risināt šādas situācijas, Klints stāsta, ka, visticamāk, šādi stāsti ir par servisiem, kas nav reģistrēti "Motointegrator.lv" platformā, lai gan tas arī ir iespējams.

""Motointegrator.lv" platformā reģistrētie autoservisi tomēr ir sasnieguši kaut kādu kvalitātes līmeni, lai būtu šajā platformā. Nekādu speciālu prasību gan nav, bet mēs sekojam līdz reģistrēto profilu kvalitātei (vai ir servisa bildes, apraksts, pakalpojumi, cenas, pareiza adrese utt.), regulāri apmeklējam servisus, un vajadzības gadījumā - reaģējam.

Līdz ar to, izmantojot "Motointegrator.lv" platformu, jau tiek samazināti riski nonākt šādā situācijā.

Otrkārt, "Motointegrator.lv" platformā ir iespējams pievienot atsauksmes, kuras palīdz citiem izvēlēties savu pakalpojuma sniedzēju. Jo vairāk atsauksmju būs, jo vieglāk to būs izdarīt. No savas puses veicinām, lai arī servisi būtu ieinteresēti, ka par viņu servisu tiek atstātas atsauksmes, kā arī veicinām to, lai servisi veiktu savu darbu tā, lai atsauksme būtu pozitīva," stāsta "Motointegrator.lv" projektu vadītājs Latvijā.

Vaicājot, vai ir iespējams negodprātīgu servisu izslēgt no šīs platformas, Klints atbild apstiprinoši: "Jā, pastāv iespēja arī deaktivizēt vai bloķēt konkrētu autoservisu Motointegrator.lv platformā, ja tā rīcība un darbība neatbilst platformas noteikumiem. Un uz to var norādīt arī klientu sūdzības."

Savukārt par platformas ambīcijām Klints izsakās: ""Motointegrator.lv" ambīcijas ir kļūt par atpazīstamības simbolu autoservisu industrijā, ar šo saprotot arī citu transportlīdzekļus – motociklus, kvadriciklus utt. Ja domā par autoservisu, tad tikai "Motointegrator.lv". Līdzīgi, kā tas ir ar viesnīcu rezervēšanas platformām."

Par "Motointegrator.lv"

Turpinot attīstību, šogad tiek plānots palielināt "Motointegrator.lv" atrodamo servisu skaitu līdz 1000, arvien aktīvāk iesaistīt autoservisus, kā arī autovadītājus. Par “Motointegrator.lv” platformas dalībniekiem var kļūt autoservisi, kas ir izveidojuši savu profilu, kurā vēlams sniegt pēc iespējas vairāk informācijas par savu uzņēmumu un tā sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, pievienojot arī fotogrāfijas utt. Tāpat šiem autoservisiem jābūt Inter Cars Latvija klientiem.

"Motointegrator.lv" darbojas jau 12 valstīs (tostarp Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Ukrainā, Čehijā, Bulgārijā, Ungārijā, Rumānijā, Horvātijā, Slovākijā, Bosnijā un Hercogovinā) kopumā platformā apkopojot vairāk nekā 20 000 autoservisus. "Motointegrator.lv" tika izveidots Polijā, "Motointegrator.lv" darbību un izaugsmi veido lielākais auto detaļu tirgotājs "Inter Cars Latvija".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu