Aizvadītajā pirmdienā tieši pulksten 12:00 daudzviet pie Latvijas skolām, lielākoties tā sauktajām mazajām lauku skolām, pulcējās skolēni, skolotāji un arī vietējie iedzīvotāji. Miermīlīgās protesta akcijas dalībnieki, vienojoties Latvijas himnā, iestājās pret mazo skolu slēgšanu. Izglītības un zinātnes ministrijai nav konkrēta plāna, cik skolu būtu jāslēdz, bet ir skaidrs, ka, īstenojot piedāvāto finansēšanas modeli “Programma skolā”, skolu skaits Latvijā, visticamāk, saruks.

Saldus novadā esošā Lutriņu pamatskola, kurā šobrīd mācās 70 skolēni, uzsver - skolu slēgšana kā sniega bumba iekustinātu notikumu lavīnu, kas neizbēgami novestu pie lauku iztukšošanās. Vecākiem pārceļoties uz blīvāk apdzīvotām vietām, mazie lauku pagasti pārtaptu par spoku ciemiem - uz kartes ir, bet cilvēku nav.

Pamatskola, kas nākammēnes svinēs 104. gadadienu, neslēpj, ka Izglītības ministrijas piedāvātais modelis ir radījis apjukumu un neziņu iedzīvotāju vidū - dažu skolēnu vecāki pat jau sākuši pētīt, kurp pārcelties, ja Lutriņu pamatskolu slēgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X