Argentīnā Kongresa debates par ekonomikas reformām pavada vardarbīgi protesti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Argentīnā Kongresa debates par ultraliberālās valdības ierosinātajām ekonomikas reformām ceturtdien pavadījušas sadursmes starp arodbiedrību pārstāvjiem, aktīvistiem un drošības spēkiem.

Raidorganizāciju parādītajos video redzams, kā demonstranti Buenosairesā sit policistiem ar koka gabaliem un kā policisti šauj pūlī ar gumijas lodēm un asaru gāzi.

Tikmēr Kongresa deputāti jau otro dienu pēc kārtas debatēja par jaunā Argentīnas prezidenta Havjera Mileja visaptverošu reformu paketi, kas paredz uz diviem gadiem nodot valdībai daļu likumdošanas varas, ļaus privatizēt daudzus valstij piederošus uzņēmumus un paredz izmaiņas nodokļu un vēlēšanu likumos.

Milejs stājās prezidenta amatā decembra vidū un iecerējis veikt valstī plašas un radikālas reformas. Taču Milejam nav sava vairākuma parlamentā, tāpēc viņam nesen nācās atcelt vairākus likumdošanas projektus, lai nodrošinātu citu partiju atbalstu.

Argentīna piedzīvo smagu ekonomikas krīzi. Inflācijas līmenis pārsniedz 200%, un aptuveni 40% iedzīvotāju kādreiz pārtikušajā valstī dzīvo zem nabadzības sliekšņa.

Dienvidamerikas otrā lielākā ekonomika cieš no uzpūsta valsts aparāta, zema rūpniecības ražīguma un lielas ēnu ekonomikas. Valsts valūta peso turpina zaudēt vērtību, un valsts parāds pieaug.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu