ASV un Lielbritānija veikušas jaunus gaisa triecienus hutiešu pozīcijām Jemenā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV un Lielbritānija sestdien veica gaisa triecienus 36 hutiešu mērķiem Jemenā, veicot jau otro uzbrukumu vilni, kura mērķis ir vēl vairāk sagraut Irānas atbalstīto grupējumu.

Jaunākos triecienus pret hutiešiem veica karakuģi un iznīcinātāji pēc piektdien Irākā un Sīrijā notikušā gaisa uzbrukuma, kura mērķis bija citi Irānas atbalstītie kaujinieki, atbildot uz drona triecienu, kurā pagājušās nedēļas nogalē Jordānijā tika nogalinātas trīs ASV militārpersonas.

Hutiešu mērķi atradās 13 dažādās vietās, un pret tiem triecienus vērsa ASV iznīcinātāji F/A-18 no “USS Dwight D. Eisenhower”, kā arī iznīcinātāji no “USS Gravely” un “USS Carney”, kas uzbruka ar “Tomahawk” raķetēm no Sarkanās jūras, aģentūrai Associated Press pavēstīja ASV amatpersonas.

ASV jau iepriekš brīdināja, ka to atbildes reakcija pēc pagājušajā svētdienā notikušās karavīru bojāejas bāzē “Tower 22” Jordānijā neaprobežosies ar vienu nakti, vienu mērķi vai vienu grupu.

Taču hutieši gandrīz katru dienu veic raķešu vai bezpilota lidaparātu uzbrukumus Sarkanajā jūrā pret komerciāliem un militāriem kuģiem, un viņi ir skaidri norādījuši, ka savu kampaņu negrasās ierobežot.

Savā paziņojumā ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins norādīja, ka “ASV un Apvienotās Karalistes militārie spēki ar Austrālijas, Bahreinas, Kanādas, Dānijas, Nīderlandes un Jaunzēlandes atbalstu ir veikuši papildu triecienus pret militārajiem objektiem hutiešu kontrolētajos Jemenas apgabalos”.

Viņš sacīja: “Šo triecienu mērķis ir vēl vairāk iedragāt un vājināt Irānas atbalstītās kaujinieku vienības spēju veikt savus neapdomīgos un destabilizējošos uzbrukumus ASV un starptautiskajiem kuģiem, kas likumīgi šķērso Sarkano jūru.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu