Foto Pavasarī Latvijā notiks četras plašas starptautiskas militārās mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemessargu mācības Augšdaugavas novada Vaboles pagasta mācību poligonā "Meža Mackeviči".
Zemessargu mācības Augšdaugavas novada Vaboles pagasta mācību poligonā "Meža Mackeviči". Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šopavasar no marta līdz jūnijam Latvijā paredzētas četras plašas starptautiskas militārās mācības.

Martā notiks mācības "Crystal Arrow". Tās būs NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikācijas mācības un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, operāciju plānošanai un vadīšanai.

Aprīlī notiks "Solar Eclipse IV", kas ir kaujas atbalsta speciālistu taktiskās lauka mācības ar fokusu uz netiešo uguns atbalstu, veicot kauju dziļumā.

Aprīlī un maijā paredzētas ASV bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā un Āfrikā organizētas starptautiskās reģionālās militārās mācības "Saber Strike". NBS plāno piedalīties mācībās, lai trenētu vienību savietojamību taktiskajās operācijās, kā arī veiktu taktisko maršu.

Foto: 1. Rīgas brigādes zemessargi mācībās "Namejs", galerija 1

Jūnijā paredzētas militārās mācības "Baltops ", kas ir lielākās un komplicētākās jūras spēku un dienestu mācības Baltijas jūras reģionā.

Katrās mācībās Latvijā piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu militārpersonu.

Saskaņā ar likuma lēmumu par NBS vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu