VIDEO Ukraina Avdijivkas sektorā, iespējams, izvietojusi "Abrams" tankus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Parādījušās ziņas, ka Ukrainas bruņotie spēki izvietojuši "Abrams" tankus frontes līnijā pie Avdijivkas, kur pašlaik notiek vienas no intensīvākajām kaujām, ziņo portāls "Militarnyi".

Tiek ziņots, ka ar amerikāņu tanku Avdijivkas sektorā izmantojusi Ukrainas bruņoto spēku 47. mehanizētā brigāde.

Mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") konts "NOELREPORTS", kas apkopo informāciju par karu Ukrainā, publicēja video sižetu, kas tika pārraidīts televīzijas kanālā "Mi - Ukraina". Šajā video sižetā redzams, kā šie tanki tiek izmantoti Ukrainas bruņoto spēku dienestā.

Kadros, kas, iespējams, uzņemti Avdijivkas sektorā, redzams M1A1 SA tanks tuksneša kamuflāžā. Vērts atzīmēt, ka pirms tam Ukrainā "Abrams" tika pamanīts trīs krāsu kamuflāžā.

Kā norāda amerikāņu medijs "Forbes", M1A1 "Abrams" ir uzlabota M1 versija. Tā uzlabota divās versijās - M1A1 SA (Situational Awareness) un M1A2 SEP (Situational Awareness). Ukrainai pašlaik piegādāta SA versija. Amerikāņiem ir ap 650 SA versijas tanku, un viņi tos plāno divu gadu laikā nomainīt pret M1A2 versijas tankiem. Tā varētu būt laba ziņa ukraiņiem, jo tādā gadījumā ASV varētu nodot vēl vairāk M1A1 tanku.

2023. gada 25. septembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainā ieradusies pirmā daļa "Abrams" tanku. Savukārt 18. oktobrī tika apstiprināts, ka Ukrainai piegādāti visi solītie amerikāņu tanki.

Kopumā ASV apsolīja piegādāt Ukrainai 31 "Abrams" tanku.

ASV maijā Vācijā sāka apmācīt Ukrainas karavīrus šo tanku izmantošanai. 31 tanku, kas paredzēti Ukrainai, vairākus mēnešus atjaunināja un sagatavoja piegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu