Lauksaimnieki pulcē traktorus Romas pievārtē

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MASSIMO PERCOSSI/EPA

Itālijā vairāki desmiti lauksaimnieku ar traktoriem pirmdien sapulcējušies Romas nomalē, solot rīkot vērienīgu demonstrāciju, lai panāktu no valdības uzlabojumus lauksaimniecības nozarē.

Itālija ir viena no Eiropas valstīm, kur lauksaimnieki jau vairākas nedēļas rīko demonstrācijas, pieprasot zemākus nodokļus degvielai, augstākas cenas lauksaimniecības produktiem un Eiropas Savienības (ES) vides aizsardzības noteikumu mīkstināšanu.

Šodien lauksaimnieki no Toskānas novietoja aptuveni 50 traktorus uz galvenā ceļa, kas ved uz Romu, un plānots, ka līdz piektdienai tur būs savesti jau 1500 līdz 2000 traktoru, aģentūrai AFP sacīja Lauksaimniecības atjaunošanas kustības līdzdibinātājs Andrea Papa. Lauksaimnieki pieprasa tikšanos ar valdības ministru.

Aptuveni 200 traktoru tika novietoti arī pie Turīnas automaģistrāles.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni norādījusi, ka lauksaimnieku dusmas izraisījusi pāreja uz zaļāku ekonomiku. Meloni regulāri kritizē ES noteikumus, uzskatot tos par uzbrukumu Itālijas lauksaimniecības interesēm. Taču viņa uzsvērusi, ka ES atbalsts Itālijas lauksaimniecībai pēc atkārtotām sarunām ir palielinājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu