ASV dod triecienus Jemenas hutiešu bezapkalpes kuģiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV armija pirmdien paziņoja, ka ir devusi triecienus Jemenas hutiešu nemiernieku bezapkalpes kuģiem ar sprāgstvielām.

Tas notika dažas dienas pēc ASV un Lielbritānijas kopīgiem triecieniem, kuru mērķis ir izbeigt hutiešu uzbrukumus starptautiskajai kuģniecibai.

"ASV spēki identificēja bezapkalpes kuģus ar sprāgstvielām hutiešu kontrolētajos Jemenas rajonos un konstatēja, ka tie rada draudus ASV Karaflotes kuģiem un tirdzniecības kuģiem reģionā," paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM) sociālā tīkla platformā "X".

Triecieni diviem bezapkalpes kuģiem, kas bija ar sprāgstvielām piekrauti dronu kuģi, tika veikti plkst.15.30 pēc vietējā laika (plkst.14.30 pēc Latvijas laika).

ASV spēki arī svētdien veica gaisa triecienus pret piecām raķetēm Jemenā, no kurām viena bija paredzēta sauszemes uzbrukumam, bet pārējās bija paredzētas uzbrukumiem kuģiem.

ASV un Lielbritānijas spēki sestdienas vakarā īstenoja trešo kopīgo triecienu vilni, trāpot 36 hutiešu mērķiem 13 vietās.

Hutiešu militārais preses sekretārs Jahja Sarī nākamajā dienā paziņoja, ka "šīe uzbrukumi neatturēs mūs no mūsu (..) nostājas atbalstīt nelokāmo palestīniešu tautu Gazas joslā".

Hutieši novembrī sāka uzbrukt kuģiem Sarkanajā jūrā, apgalvojot, ka viņi uzbrūk ar Izraēlu saistītiem kuģiem, atbalstot palestīniešus Gazas joslā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu