Atsaukta prasība par Nacionālās apvienības politiskās darbības apturēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības logo.
Nacionālās apvienības logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Uzņēmumu reģistrs (UR) atsaucis prasību Rīgas pilsētas tiesā par Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) darbības apturēšanu, informē UR pārstāvji.

Ar Rīgas pilsētas tiesas tiesneses 25.janvāra lēmumu tika ierosināta civillieta UR pieteikumā par politiskās partijas NA darbības apturēšanu. Tiesas sēde bija nozīmēta 7.februārī plkst.9.30.

UR pārstāvji skaidro, ka Politisko partiju likumā noteikts, ka partijām līdz katra gada 1.martam jāiesniedz partiju reģistra iestādei biedru reģistrs. NA nebija iesniegusi juridiski korektu partijas biedru reģistru, un arī pēc brīdinājuma nosūtīšanas pārkāpumi netika novērsti.

Kā norādīja UR pārstāvji, "šādos gadījumos, ja reakcija neseko, UR vēršas tiesā. Tā notika arī šoreiz".

Pēc pieteikuma iesniegšanas tiesā partija novērsusi trūkumus, tādēļ UR prasību ir atsaucis, jo ir zudis pamats prasības uzturēšanai.

Šobrīd UR ir cēlis prasību pret vēl sešām politiskajām partijām par konstatētajiem pārkāpumiem, kas nav novērsti pēc brīdinājuma nosūtīšanas. Prasība celta pret "Mūsu partiju" un partijām "Liepāja kvadrātā", "Tautas kalpi Latvijai", "Sadarbība", "Brīvai stiprai Latvijai" un "Atmoda Latvijai".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu