"Mani tas neuztrauc!" Izsaukusi taksometru, sieviete saskaras ar nepatīkamu situāciju (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock

Iedomājieties situāciju: jūs kopā ar bērniem atgriežaties no ceļojuma un pēc nogurdinošā lidojuma izsaucat taksometru. Taču atklājas, ka mašīnā ir tikai viens bērnu krēsls, vēsta laikraksts "Postimees".

Ar šādu situāciju saskārusies kāda Tallinas iedzīvotāja, kura pastāstīja, ka Igaunijā ielidojusi ar diviem bērniem, kuri ir četrus un sešus gadus veci.

"Plkst. 23.15 ielidojām no atvaļinājuma. Pasūtu "Bolt" taksometru, specifiski pakalpojumu "Kids". Atbrauc šoferis un sāk paust neapmierinātību - ko lai es tagad daru? Bērni divi, bet sēdeklītis ir viens... Ja apturēs policija, man būs jāmaksā sods," stāstīja sieviete.

Atbildot uz šofera pretenziju, sieviete uzdeva pretjautājumu: "Bet ko darīt man ar bērniem un koferiem?" Šoferis atbildēja, ka tā vairs nav viņa problēma.

Pasažierus mašīnā tomēr uzņēma. Šoferis taisnojās, ka sēdeklīšu trūkums nav viņa vaina. "Teica, ka pie vainas esot kompānija "Bolt", kas neesot padomājusi par šādu situāciju. Es pati esmu par drošību pirmajā vietā. Būtu pakalpojums ar diviem sēdekļiem, es to pasūtītu," raksta divu bērnu māte.

Laikraksts sazinājās ar uzņēmumu "Bolt", lai noskaidrotu, kā rīkoties šādās situācijās.

"Bolt" ceļojumu dienesta vadītājs Oskars Rīms saka, ka "Bolt" tiecas sniegt klientu vajadzībām atbilstošus transporta pakalpojumus, tāpēc piedāvā atsevišķu kategoriju pasažieriem ar bērniem.

"Vadītājiem, kuri veic "Child" kategorijas braucienus, automašīnā ir viens krēsliņš, kas paredzēts 15 līdz 36 kg smagiem bērniem. Ja bērni ir vairāki, vecākiem ieteicams ņemt līdzi papildu krēsliņu. Vadītājs atbild par visu pasažieru drošību un ir tiesīgs atteikt braucienu, ja automašīnā nav bērnu krēsliņu. Policijai ir arī tiesības saukt šoferi pie atbildības šajā situācijā," saka Rīms.

Viņš piebilda, ka "Bolt" automašīnās, kas aprīkotas ar bērnu krēsliem, tie paredzēti tikai sēdošiem bērniem, "Bolt" nepiedāvā gultiņas zīdaiņiem. "Lūdzam pasažierus, ja nepieciešams, ņemt līdzi pašiem savu bērnu krēsliņu. Tāpat saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem bērnu līdz trīs gadu vecumam taksometrā var pārvadāt aizmugurējā sēdeklī pieauguša pasažiera klēpī ar nosacījumu, ka pasažieris, kurš bērnu tur klēpī, ir piesprādzējies ar drošības jostu un tur klēpī vienu bērnu," skaidroja "Bolt" pārstāvis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu