ZZS izvairās paust nostāju par skolu tīkla reformu; sarunas turpināšot koalīcijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Valsts kanceleja

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) norādot uz vēl neatrisinātiem jautājumiem, sarunas par skolu tīkla reformu turpināsies koalīcijas līmenī. ZZS Saeimas frakcija šodien šo jautājumu apsprieda ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV).

Medijiem pēc šīs sarunas ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis sacīja, ka politiskais spēks vēl nevar paust skaidru atbalstu skolu tīkla reformai, jo vēl nav atrisināti jautājumi, kas skar ne tikai izglītības jomu.

"Strādāsim pie tā, lai būtu kopīgs redzējums,"

sacīja Rokpelnis.

ZZS politiķis norādīja, ka sarunas detalizētāk šajā jautājumā turpināsies iknedēļas koalīcijas sanāksmē pirmdien, 12.februārī, kopā ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) un visiem koalīcijas partneriem.

Rokpelnis pauda, ka sasniegts šodienas sarunas mērķis - kopīgi apzināties, kur ir problēma, identificēt tās lietas, kas vēl risināmas. Kā vienu no lietām ZZS politiķis minēja skolu tīklu pierobežā, kur vel varētu diskutēt par atbilstošākiem kvantitatīvajiem rādītājiem jeb minimālo skolēnu skaitu.

ZZS politiķis kā apsveicamu novērtēja IZM tiešo sadarbību ar pašvaldībām, kur vairs arī nav tik daudz "aizķeršanās momentu". Reizē pašvaldību iesaisti šajā procesā apgrūtina vietvaru finansiālās problēmas.

Izglītības ministre, atsaucoties uz Rokpeļņa teikto, norādīja, ka sarunā bija vienprātība par panākamo mērķi - kvalitatīva izglītība visiem bērniem Latvijā. Reizē ZZS ir satraukums, ka Izglītības un zinātnes ministrija viena pati nevar realizēt nepieciešamo investīciju ieguldīšanu bez citu ministriju iesaistes, stāstīja Čakša.

Runa ir par investīciju pakotni ceļiem un citas infrastruktūras atbalstam, piebilda ministre.

Čakša akcentēja, ka kvalitatīvas izglītības panākšanai no savas puses regulāri akcentē atbilstoša atalgojuma pedagogiem nodrošināšanu. Paralēli pašvaldību pusē ir jābūt skaidrībai, ka viņiem būs atbalsts arī satiksmes infrastruktūrai, kas ļaus bērnus aizvest uz attiecīgo skolu, skaidroja izglītības ministre. Tāpēc tagad plānots koalīcijā izrunāt, kuras institūcijas papildus kaut ko darīs, lai dotu pārliecību par drošību šajā lietā, atzīmēja "Jaunās vienotības" politiķe.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcija trešdien paziņoja, ka neatbalsta pašlaik valdības sākto skolu tīkla reformu. Partiju apvienība aicina diskusijās ar pašvaldībām un, uzklausot iedzīvotāju intereses, rast labākos risinājumus, "kā ikkatram Latvijas bērnam nodrošināt kvalitatīvu un pieejamu izglītību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu