Noskaties Pakaļdzīšanās Bauskā. Eksperts skaidro, kurš maksās par sadauzīto likumsargu auto (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Iespējams, ja dzērājšoferi iepriekš apjaustu soda apmērus un problēmas, ar kurām var nākties saskarties pēc bēgšanas no likumsargiem, šādu gadījumu būtu mazāk, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jau vēstīts par spraigo pakaļdzīšanos Bauskā, kurā likumsargi sadauzīja busiņu, mēģinot noķert dzērājšoferi. Raidījuma "Degpunktā" skatītāji vaicā - kādas būs sekas un kurš maksās par policijas sasisto spēkratu?

Ja skatāmies kopumā datus par to, cik bieži avarē specdienestu auto un tieši policijas auto, tad Latvijā attiecībā pret citām valstīm šādu gadījumu ir salīdzinoši maz, kas ir līdz 10 incidentiem gadā. Satiksmes eksperts Oskars Irbītis stāsta, kāpēc citur šī statistika ir krietni lielāka.

Irbītis uzsver, ka arī pakaļdzīšanās stāstā Bauskas pusē vainīgais šoferis saņems ne tikai virkni pantu un sodu, bet apdrošināšanas kompānija virzīs arī regresa prasību pret dzērājšoferi, piedzenot visus zaudējumus attiecībā arī uz sasisto policijas auto. Ja no vainīgā nav iespējams piedzīt konkrēto naudas summu, tam jārēķinās ar dažādiem tiesiskiem šķēršļiem visas dzīves garumā. Vismaz Latvijas teritorijā.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu