Noskaties Ar sniega motociklu pa apledojušu ceļu! Aculiecinieki iemūžinājuši atkalas sekas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) no otrdienas rīta līdz vakaram izplatījis oranžo brīdinājumu par atkalu Latvijas ziemeļaustrumu rajonos. Portāls TVNET saņēma aculiecinieku video, kuros iemūžināta atkala šajos rajonos.

"Sadursme", kas apkopo aculiecinieku sniegto informāciju, iesūtīja divus aculiecinieku video - viens ir no Balvu novada, bet otrs no Gulbenes novada.

Video no Balvu novada redzams, ka ceļš, pa kuru tiek braukts, ir pilnībā apledojis. Redzams, ka video autors ar sniega motociklu brauc ar aptuveni 50 km/h ātrumu.

Savukārt aculiecinieka video no Gulbenes novada redzams, ka automašīna ir pilnībā aizsalusi. Spēkratu no ārpuses klāj ledus kārta, arī stiklu tīrītāju slotiņas ir iesalušas.

LVĢMC ziņo, ka dienā Latvijas ziemeļaustrumu rajonos gaidāma atkala - sasalstošs lietus. Vietām uz ceļiem un citām virsmām veidosies ļoti stiprs apledojums. Brīdinājums ir spēkā līdz otrdienas plkst. 20.00.

Esi gatavs, ka apledojums plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku. Apledos arī vadi un koku zari - to svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu