Policija izbeidz kriminālprocesu par krieviski runājošas sievietes agresīvu attieksmi, prokuratūra veiks pārbaudi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Prokuratūra veiks pārbaudi par Valsts policijas lēmumu izbeigt kriminālprocesu saistībā ar krieviski runājošas sievietes agresīvu attieksmi pret latviski runājošu sievieti.

Saskaņā ar kādas tvitera lietotājas vēstīto viņa 2022.gada jūlijā apstājusies uzjautāt, "vai viss ok", kad redzējusi agresīvu sievieti, kliedzam uz apkopēju. Toreiz sieviete sākusi apsaukāties, bet viņa aizgājusi prom. Citu dienu agresīvā sieviete sēdējusi uz soliņa pie tvitera lietotājas mājas un, kolīdz viņu ieraudzījusi, skrējusi klāt.

Sociālā tīkla lietotājas 28.jūlijā nofilmētajā video redzams, ka agresīvā sieviete latviski runājošajai sievietei draud, grūsta, saukā par nacisti un fašisti, jo saņēmusi atteikumu ar viņu runāt krieviski. Sociālā tīkla lietotāja apgalvojusi, ka beigās agresore esot viņai situsi un norāvusi ķēdīti no kakla.

Valsts policija saistībā ar notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Tāpat bija noskaidrota iespējamās vainīgās personas identitāte.

Tagad tvitera lietotāja vēsta, ka saņēmusi paziņojumu par kriminālprocesa izbeigšanu, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma normu, ka "izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva".

"Lēmumā redzams, ka ļoti daudz pūļu ieguldīts, lai vienpusēju agresiju no acīmredzami slimas sievietes pataisītu par "mutisku konfliktu" un "kaimiņu nesaskaņām". Pati esmu vainīga, ka no rīta gāju uz darbu un atļāvos nerunāt krieviski (sarkasms, protams)," norādījusi tvitera lietotāja.

Sieviete apspriedusies ar juristu un izlēmusi policijas lēmumu nepārsūdzēt, jo tas esot dārgi, iesaistot advokātu. Sieviete esot nogurusi no bezjēdzīgām nopratināšanām un neesot bagāta.

Uz tvitera lietotājas vēstīto šodien reaģējusi Valsts policija un prokuratūra. Policija tviterī ziņo, ka policijas vadība skaidro apstākļus un attiecīgi informēšot par šāda lēmuma pamatojumu un turpmāko rīcību.

Prokuratūra tviterī norādījusi, ka sievietei ir tiesības vērsties prokuratūrā, lai pārsūdzētu policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Vienlaikus Ģenerālprokuratūra jau ir reaģējusi uz publiski pieejamo informāciju un uzraudzības kārtībā veiks pārbaudi par policijas pieņemtā lēmuma likumību un pamatotību.

Trešdienas vakarā Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pavēstīja, ka izmeklēšana konkrētajā kriminālprocesā notika ciešā prokuratūras uzraudzībā. Veicot visas izmeklēšanas un procesuālās darbības, saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, saņemot uzraugošā prokurora piekrišanu, pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu.

Vienlaikus ticis secināts, ka vērtēšanai jāizdala administratīvā atbildība. Patlaban par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personas mieru vai apdraudot savu vai citu personu drošību. Par šādu pārkāpumu fiziskai personai var piemērot sodu līdz 500 eiro.

Lai pieņemtu lēmumu par soda piemērošanu administratīvā pārkāpuma procesā, saskaņā ar Administratīvā atbildības likuma regulējumu persona februārī izsaukta uz administratīvā pārkāpuma procesa izskatīšanu un paskaidrojuma sniegšanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu