Latvijas augstākās amatpersonas apmeklēs Minhenes drošības konferenci

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa
Ministru prezidente Evika Siliņa Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kā arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) apmeklēs Minhenes drošības konferenci, kas norisināsies no 16.februāra līdz 18.februārim.

Ikgadējā konference ir neatkarīgs drošības politikas forums lēmumu pieņēmējiem, lai apspriestu pašreizējās un nākotnes problēmas. Dalībnieki parasti ir valstu, valdību un starptautisku organizāciju vadītāji, ministri, likumdevēji un augsta ranga aizsardzības jomas pārstāvji.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), līdztekus konferences diskusiju paneļiem paredzēta ārlietu ministra Kariņa dalība Vācijas Ārpolitikas biedrības (DGAP) diskusijā "Stratēģiskā drošības un labklājības saskaņošana topošajā globālajā kārtībā" un domnīcas "Atlantijas padome" diskusijā "Trīs jūru partnerība par Ukrainas rekonstrukciju: transatlantiskās kopienas reakcijas kartogrāfija".

Konferences laikā trīs Baltijas valstu ārlietu ministri tiksies ar Lielbritānijas ārlietu ministru Deividu Kameronu. Kariņam arī plānotas divpusējās tikšanās ar Bahreinas ārlietu ministru Abdulatifu bin Rašidu Al Zajanī, Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Mihaju Popsoju, Vispārējās kodolizmēģinājuma aizlieguma organizācijas ģenerālsekretāru Robertu Floidu un ASV kongresmeņiem.

Minhenes drošības konference notiks Bavārijas galvaspilsētā no 16.februāra līdz 18.februārim, un tajā piedalīsies aptuveni 50 valstu un valdību vadītāji. Krievija un Irāna uz konferenci nav ielūgtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu