Noskaties "Auto vietā vajag laivu!" Silakrogā atrodas, iespējams, ekstrēmākais pagalms Latvijā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Gandrīz 10 gadus pašvaldība nevar savest kārtībā lietus notekūdeņu kanalizāciju Silakrogā, tāpēc divu daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji lietus un atkušņa laikā praktiski dzīvo ezera vidū, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Sniega un sala laikā Silakrogā starp mājām Priedes 1 un Priedes 2 ir skaists, balts piesniedzis laukums, kur stāv iedzīvotāju automašīnas. Bet tad, kad iestājas atkusnis, ikviens autoīpašnieks vēlas, kaut viņam auto vietā piederētu laiva.

Par to, ka lietū un atkusnī šo divu māju iedzīvotāji mitinās faktiski ezera vidū, savai pašvaldībai – Ropažu novada domei – viņi sūdzas jau kopš 2015. gada, lai gan problēma esot vēl senāka. Turklāt applūstošā teritorija ir pašvaldības īpašums. Pievērst sev deputātu uzmanību ar televīzijas starpniecību iedzīvotāji uzdrošinājās 2020. gadā.

Pirms četriem gadiem toreizējās Ropažu novada domes izpilddirektore solīja, ka nākamajā gadā problēma tiks novērsta un lietus notekūdeņu sistēma sakārtota. Tomēr 2021. gada pavasarī iedzīvotāji atstāti milzu peļķes vidū tiešā un pārnestā nozīmē, jo deputātu un pārējo pašvaldības darbinieku rīcība stipri vien atgādināja pamatskolas skolēnu izdarības.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu