Krimināllietu par Carnikavā pastrādāto meitenes slepkavību turpinās iztiesāt aprīlī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krimināllietu, kurā kāds jaunietis apsūdzēts par savas klasesbiedrenes slepkavību, Rīgas apgabaltiesa plāno turpināt skatīt 16.aprīlī plkst.8.45.

Iepriekš Rīgas rajona tiesa jaunieti atzina par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 116.pantā, un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, kā arī probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Tāpat pirmās instances tiesa pilnībā apmierināja pieteikto kaitējuma kompensāciju 14 303 eiro apmērā.

Par pirmās instances spriedumu tika saņemta apelācijas sūdzība.

Jau ziņots, ka 2022.gada 27.jūnijā Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka no iepriekšējā vakara bezvēsts prombūtnē atrodas kāda 2003.gadā dzimusi jauniete, kura pēdējo reizi bija redzēta 26.jūnijā Carnikavā kopā ar savu klasesbiedru - 2004.gadā dzimušu jaunieti. Policija sāka saņemtās informācijas pārbaudi un jaunietes meklēšanu. Tās pašas dienas pievakarē Carnikavas meža masīvā likumsargi atrada viņas līķi ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vienlaikus tajā pašā dienā policijai tika ziņots, ka meitenes klasesbiedrs atrodas Rīgā uz kādas daudzdzīvokļu mājas jumta un, iespējams, vēlas izdarīt pašnāvību. Notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti un jaunais vīrietis tika aizturēts.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi jaunieši liktenīgajā dienā uzturējušies mežā Carnikavas promenādes rajonā un brīdī, kad meitene vēlējās doties mājās, jaunietis uzvilka rokās gumijas cimdus un sāka viņu žņaugt. Meitene pretojās un centās aizbēgt, bet puisis viņu panāca un turpināja žņaugt, ap kaklu aptinot viņas garos matus. Pēc meitenes nogalināšanas līķis tika paslēpts mežā, liecina apsūdzība.

Krimināllikumā paredzētais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no desmit līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu