Divas unikālas trofejas Ukrainai! Sagrābti divi jauni okupantu T-90M tanki (12)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: armyinform.com.ua

Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevies savā rīcībā iegūt divus 2022. gadā modificētos Krievijas T-90M tankus, ziņo portāls "ArmyInform".

Par to "ArmyInform" informēja Ukrainas bruņoto spēku Loģistikas spēku pavēlniecība.

"Tās (trofejas) tika reģistrētas," komentārā publikācijai sacīja pavēlniecības preses pārstāvis Valērijs Šeršens. Turklāt no Krievijas okupācijas armijas tika sagūstīts arī tanks T-62M un 2022. gadā modificētais tanks T-62MV.

Ukrainas bruņoto spēku Loģistikas spēku pavēlniecība skaidroja, ka trofeju tanku reģistrācija nozīmē, ka tie ir vai nu lietojami, vai arī tiem vēl nepieciešams remonts.

"Parasti tehnika tiek likvidēta, bet lēmums par sagūstīšanu tiek pieņemts kaujas laukā. Viss atkarīgs, kādi ir apstākļi un izredzes to sagrābt bez zaudējumiem," norādīja Šeršens.

Pēc viņa teiktā, abas bruņotajos spēkos reģistrētās 2022. modeļu gada trofejas T-90M ir unikāli, jaudīgi tanki, kurus mēdz dēvēt arī par "neredzamajiem tankiem".

"Termokamerās viņus neredz. Ļoti unikāli tanki. Un tie tagad ir mūsu bruņoto spēku rīcībā," uzsvēra Šeršens.

Foto: armyinform.com.ua

Jau ziņots, ka šis tanks ieviests kā modernizācija padomju laiku T-90 tankam, kas ir viens no Krievijas modernākajiem tankiem, 2020. gadā T-90M sastapās ar nopietniem pretiniekiem - Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Saskaņā ar ziņojumiem kopš 2022. gada 24. februāra Ukrainas spēki iznīcinājuši vismaz 70 T-90M tankus, vairāki ir nonākuši Ukrainas bruņoto spēku rīcībā.

Putina nelokāmais atbalsts T-90M nonāk pretrunās ar Rietumu ekspertu vērtējumiem, kuri identificējuši kritiskās nepilnības, kas raksturīgas padomju laiku tankiem, tostarp bāzes versijai T-90, kuras pamatā ir aukstā kara laikmeta T-72 tanks.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem šis tanks skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "Uralvagonzavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā. Savukārt T-90M dienestā parādījās 2020. gada pavasarī.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu